Sikker shopping

Det er sikkert å benytte betalingskort når du handler i vår shop, fordi betalingen foregår via en såkalt SSL-forbindelse (Secure Socket Layer). En SSL-kryptering sikrer at ingen kan få tak i de informasjonene du taster inn i forbindelse med at du handler hos oss. Selve transmisjonen er godkjent av NETS (tidligere PBS), hvilket sikrer at transaksjon blir behandlet trygt og forsvarlig.

Nets


Din garanti for at du befinner deg i en sikker betalingszone når du handler på nettet, er et lite ”Secure Server”-ikon, som vises øverst i webbrowseren din. I de fleste nettbutikker forestiller ikonet en lukket hengelås.

Sikker forbindelse for betaling

Sikker betalingsside

Sikkerheten ved onlinehandel har alltid vært diskutert. Men rent rettslig er du bedre stilt når du handler med betalingskort på nettet enn i fysiske butikker.

Når du benytter betalingskort på nettet, kan du nemlig komme med en innvending og få pengene dine tilbake, hvis du kan dokumentere:

- at du ikke har mottatt varen.
- at kortet ditt er blitt misbrukt av en annen.
- at det er trukket et ukorrekt beløp på kontoen din uten at du har gitt lov til det.
- at du har angret på kjøpet før du har mottatt varen (f.eks. nektet å ta imot varen eller ikke hentet den på posthuset).

Du kan komme med en innvending ved å henvende deg til utstederen av betalingskortet ditt, som ofte vil være ditt pengeinstitutt. Pengeinstituttet skal uten å ta ytterligere stilling til det, føre beløpet tilbake til deg.

Du har ingen selvrisiko hvis kortet ditt skulle bli misbrukt i en webshop, som benytter SSL i sitt betalingssystem. Dermed er du bedre sikret enn du er i den fysiske verden, hvor du har en selvrisiko på 1200 kr. hvis kortet ditt blir misbrukt.

Vårt administrasjonssystem er bygget opp på en måte som gjør det umulig å trekke et høyere beløp enn det beløpet du har godkjent.