Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 799 kr
 • Rask og diskret levering
 • Fri frakt ved kjøp over 799 kr
To personer som holder henderTo personer som holder hender
Seksuelt velvære
Author
Publisert:09/08/2022

De fem kjærlighetsspråkene

Innholdsfortegnelse

Har du prøvd å gjøre noe godt for partneren din, uten at det blir tatt imot på den måten du hadde håpet? Da kan det hende at dere ikke snakker samme kjærlighetsspråk.

Teorien om de fem kjærlighetsspråk er utviklet av den amerikanske parterapeuten Gary Chapman. Hans terori går i korte trekk ut på, at alle mennesker lengter etter ulike ting i parforholdet og i andre nære relasjoner. Når vi vet hvilke kjærlighetsspråk du og partneren din snakker kan du bruke dette til å få en større forståelse for hva du selv ønsker, og hva partneren din ønsker seg. 

Psst! Hvis kjærlighetsspråket til partneren din er "gaver", så er et sexleketøy til par en perfekt romantisk gestus.

Kjærlighetsspråk 1: Hyggelige ord

Snakker du dette kjærlighetsspråket, drømmer du om at partneren din ser deg, er nærværende og interessert i å snakke med deg om det du tenker, føler og har behov for.

Hvis partneren din er mentalt opptatt av noe annet, vil du oppleve det som et svikt og en avvisning. Snakker du dette kjærlighetsspråket vil du vokse av å få ros, oppmuntring og hyggelige ord. 

To personer som klemmer hverandre

Kjærlighetsspråk 2: Tid til hverandre

Med dette kjærlighetsspråket er det avgjørende for deg at dere prioriterer å tilbringe kvalitetstid med hverandre. Kanskje drømmer du om at partneren din skal prioritere å tilbringe tid sammen med deg, at dere skal gå en tur i skogen sammen, gå ut å spise eller at han skal invitere deg med på kino.

Hvis partneren din prioriterer avtaler med vennene sine frem for deg, vil du føle deg avvist. Du har behov for at partneren din "beviser" at han eller hun aller helst vil tilbringe tiden sin sammen med deg for at du skal føle deg elsket. 

To personer som holder hender og går i vannkanten

Kjærlighetsspråk 3: Gaver

Med dette kjærlighetsspråket vil gaver være avgjørende for at du føler deg elsket. Gaver er synlige symboler på kjærlighet, og for noen har disse synlige symbolene en større betydning enn for andre. Det kan være små eller store gaver, billige eller dyre - det viktigste er at du får et håndfast bevis på at partneren din har tenkt på deg og tatt seg tid til å finne noe han eller hun vet du vil like.

Omvendt lengter du etter bevis på din partners kjærlighet, hvis han/hun sjeldent eller aldri gir deg gaver.

Person som står med blomster bak ryggen og en person sitter på et teppe

Kjærlighetsspråk 4: Tjenester

Det fjerde kjærlighetsspråket er tjenester.  En tjeneste er å gjøre omtenksomme ting for hverandre, som for eksempel at partneren din har laget middag til deg når du kommer hjem etter en lang dag, eller at partneren din tilbyr å bære handleposene når dere har vært ute å handlet.

Tjenester viser at man er glad i hverandre, og at man gjerne gjør en ekstra innsats for at partneren skal føle seg verdsatt og elsket.

En piknikkurv og en person som sitter på et teppe

Kjærlighetsspråk 5: Fysisk kontakt

Det femte og siste kjærlighetsspråket handler om fysisk kontakt. Det kan for eksempel være et kyss, en klem eller at partneren din tar på deg når du står og vasker opp, holder deg i hånda når dere går en tur, gir deg massasje, eller det kan være sex. Snakker du dette kjærlighetsspråket vil du føle deg aller mest elsket hvis det er en god porsjon fysisk kontakt i parforholdet.

Hvis partneren din er tilbakeholden på dette området, vil du savne kjærtegn i hverdagen, fordi du har behov for fysisk kontakt for å føle deg elsket.

To personer som lener seg inntil hverandre

Flere artikler

  Få 10 % rabatt på ditt neste kjøpMeld deg på Sinfuls nyhetsbrev

  Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

  Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

  Rask og diskret levering
  Fri frakt ved kjøp over 799 kr
  posten
  helthjem
  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Rask levering

  posten
  helthjem

  Sikker betaling

  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

  Alle modellene er over 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful