Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 799 kr
 • Rask og diskret levering
 • Fri frakt ved kjøp over 799 kr
to personer som smiler og koser seg i sengen to personer som smiler og koser seg i sengen
Nyheter
Copywriter
Publisert:08/03/2024

Gjør Sexleketøy Deg Tilfredstilt?

Innholdsfortegnelse

Vi fikk æren av å støtte Københavns Universitet og la dem bruke dataene våre fra Sindex i studien sin, som ble publisert i Journal of Sex Research; kult, ikke sant?

Mannen bak magien er Gert Martin Hald, professor i psykologi og instituttleder ved Institutt for Folkehelse.

Han er hovedforfatter av studien "Do Sex Toys Make Me Satisfied? The Use of Sex Toys in Denmark, Norway, Sweden, Finland, France and the UK", som dykker ned i seksualitetens verden og hva som gjør folk lykkelige.

Sindex-dataene omfatter svar fra nesten 12.000 personer fra seks forskjellige europeiske land. Den ser blant annet på om det å eie sexleketøy har noe å si for hvor fornøyde folk er med livet sitt.

Hald brukte dette til å gi oss et ganske interessant innblikk i dagens intimitet og hva som gir oss glede.

to personer som koser seg i sengen og smiler under dynen

Kjernen av Glede:

Gert Martin Hald sier følgende til Videnskab.dk, et populærvitenskapelig nyhetsmedium som gir alle dansker troverdig kunnskap om forskning:

"Det viser seg at det å eie og bruke leketøy var signifikant forbundet med høyere tilfredshet med sexlivet, parforholdet og livet generelt."

Det er en stor sak fordi det får oss til å tenke mer på hvordan disse personlige nytelsesdingsene egentlig bidrar til å gjøre oss lykkelige.

Nå kan vi begynne å definere hva intimitet og utforsking av seksualiteten faktisk betyr.

nærbilde av to eldre mennesker som smiler til hverandre

Finland Kommer Først:

Og tilsynelatende oftere, med et gjennomsnitt på 5,4 leker per person. Det handler ikke bare om moro, det handler om frihet!

Finnene viser verden hvordan man omfavner nytelse med åpne armer og et lekent smil.

Denne statistikken gjenspeiler ikke bare en nasjonal tendens til seksuell utforskning, men også et bredere kulturelt skifte i retning av aksept og avstigmatisering av sexleketøy.

Finlands progressive holdning til seksualitet fungerer som et ledende lys for åpne samtaler og aksept av personlige nytelsespreferanser.

Hvor mange sexleketøy har brukere i gjennomsnitt?

1
icon

5.4

2
icon

5.1

3
icon

5.0

4
icon

3.6

5
icon

3.1

Det Store Spørsmålet:

Selv om det er superinteressant å se at det å eie sexleketøy og å føle seg tilfreds med livet ser ut til å gå hånd i hånd, påpeker studien at bare fordi disse tingene henger sammen, betyr det ikke at det ene er en direkte årsak til det andre.

Er det slik at lykkelige mennesker er mer interessert i å prøve sexleketøy, eller blir folk lykkeligere av å leke med disse lekene?

Det er fortsatt noe som henger i luften og som er verdt å undersøke nærmere – og vi er interessert i å finne ut av det.

Så hva er neste steg?

Så det denne studien viser oss, er ganske banebrytende.

Den går på tvers av hva samfunnet vanligvis tenker, og handler om å få folk til å bli mer åpne for tanken om at sexleketøy kan være et stort pluss for både personlig vekst og utvikling av parforholdet.

Når sexleketøy begynner å miste sin status som tabu, øker sjansen for at samtaler om seksuell helse blir mer vanlige. Hald har sett dette også i sitt eget liv:

"Jeg er 49 år, og da jeg var ung, kjøpte man sexleketøy på bakrommene i butikkene. I dag er det mye mindre stigmatisert å bruke dem. Det er relativt normalt og en del av det å eksperimentere," - Gert Martin Hald.

Det betyr at vi alle kan bli flinkere til å utforske hva vi ønsker og knytte tettere bånd.

to mennesker som koser og smiler

For å avslutte

Dette danske dykket inn i en verden av sexleketøy og smil sier egentlig:

"La oss ikke være sjenerte om hva som gjør oss lykkelige."

Det får oss til å tenke over hvilken rolle intimitet spiller i vår søken etter et lykkelig liv. Den setter i gang en sårt tiltrengt samtale om hvordan det å være komfortabel med sine seksuelle lyster og utforske dem uten å skamme seg kan gjøre oss lykkeligere.

Etter hvert som vi blir mer åpne og forståelsesfulle, får sammenhengen mellom vår personlige glede og den generelle tilfredsheten i livet et større fokus i den store diskusjonen om hva som gjør oss virkelig lykkelige.

TL;DR: Sexleketøy og seksualitet handler om å være åpen, utforske på en trygg måte og kanskje oppdage at gleden kan komme fra steder vi minst venter det.

Flere artikler

  Få 10 % rabatt på ditt neste kjøpMeld deg på Sinfuls nyhetsbrev

  Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

  Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

  Rask og diskret levering
  Fri frakt ved kjøp over 799 kr
  posten
  helthjem
  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Rask levering

  posten
  helthjem

  Sikker betaling

  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

  Alle modellene er over 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful