TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
  • TickRask og diskret levering
  • TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
Mann holder armen sin rundt en kvinne mens de går på gatenMann holder armen sin rundt en kvinne mens de går på gaten
Nyheter
Author
Publisert:30/01/2023

Hvordan ser det "normale" sexlivet i Norge ut?

Det er ennå ikke likestilling på soverommet, og annenhver nordmann i et parforhold vil gjerne ha mer sex med partneren sin.

Det viser vår store, internasjonale undersøkelse om sex, intimitet og parforhold, Sindex by Sinful, som gir et innblikk i den norske orgasmestatistikken.

Vi ser nærmere på hvor ofte vi har sex, det å fake en orgasme samt orgasmekløften mellom menn og kvinner.

To personer som står tett sammen og ser inn i øynene til hverandre

Det normale sexlivet finnes ikke

Sindex by Sinful viser at 73% av norske menn får orgasme hver gang eller ofte når de har sex med andre, mens det samme kun gjelder for 49% av kvinnene.Denne ujevne fordelingen kalles i dagligtale for ‘orgasmekløften’ – og den kan være en reell utfordring på norske soverom.Undersøkelsen vår viser også at 4% har sex én til flere ganger om dagen, mens 18% ikke har hatt sex det siste året. Størsteparten av nordmenn har likevel sex 1–2 ganger i uken. Det tallet er nemlig hele 22%.Det er altså virkelig stor variasjon både i antallet orgasmer og i hyppigheten av den sexen som blir dyrket rundt omkring på norske soverom.“Tallene gir et fint bilde på at det ikke finnes noen oppskrift på hva som er et riktig eller normalt sexliv. Det er stor forskjell på hvor ofte vi har lyst eller mulighet til å ha sex, og det er like stor forskjell på hva den sexen skal inneholde, og hvorfor vi har den – både når det er med oss selv eller med en partner,” forteller Ditte Jensen, Sexual Wellness Specialist i Sinful.

To personer som ser på hverandre

Jakten på klimaks

Hvis vi nok en gang dykker ned i tallene fra Sindex by Sinful, får vi også vite mer om hvor mange nordmenn som har faket en orgasme.

Det viser seg å være hele 44% av kvinner og 24% av menn. Men hvorfor faker vi klimaks, som mange jo har sex nettopp for å oppnå?

“Det kan være mange grunner til at spesielt kvinner faker sin orgasme. De mest kjente er at vi føler at det rett og slett tar for lang tid, og vi gjerne vil anerkjenne vår partners iherdige stimulering. Men det kan også være en måte å søke en avslutning av sex på, fordi man kanskje ikke er så tent som man skulle ønske, eller fordi man vet at det er klesvask som må vaskes før man legger seg”, sier Ditte Jensen, som også vender blikket mot mennene:

“At hele 24% av mennene har faket en orgasme er en litt større overraskelse. Men jeg tror at noen menn ligger under for det presset eller den forventningen om at menn alltid kommer – og fortere enn kvinner. Det er bare ikke alltid virkeligheten.”

En hånd hviler på brystet til en person som smiler

Kan det være en sammenheng? 

Hvis vi igjen vender tilbake til orgasmekløften, er det opplagt å undre seg over om alle de fakede orgasmene spiller en rolle i den ujevne fordelingen. Det mener i alle fall Ditte Jensen:

“Jo mer vi faker orgasmer, desto mer villeder vi faktisk partneren vår – vi er nødt til å ta hånd om og ta ansvar for vår egen nytelse. Jo bedre du kjenner deg selv og din egen kropp, desto lettere er det å vise og fortelle partneren din hva du liker og ikke minst hvordan du oppnår orgasme,” forteller hun.

Ditte Jensen kunne likevel godt ønske seg at vi hadde litt mindre fokus på orgasmen som mål når vi har sex. Hun mener det er så mye mer nytelse i sex enn bare et klimaks. Og det kan være vanskelig å gi seg hen til øyeblikket hvis man kun har målet for øye.

Derfor er hun også glad når hun leser hvilke grunner som får nordmenn til å slutte med å fake orgasmer:

  • Begynte å føle seg mer selvsikker: 29%
  • Ble mer komfortable med å ikke få orgasme: 28%
  • Begynte å fortelle sexpartneren hva de likte: 27%
  • Partneren begynte å være mer oppmerksom på mine ønsker og preferanser: 26%
  • Begynte å utforske hvordan de kunne få orgasme på egenhånd: 25%

“Det er simpelthen helt vidunderlig lesning. Det er kjempeflott at vi blir mer oppmerksomme på oss selv, partneren vår og får snakket om den sexen vi nyter sammen. Vi VET nemlig at kommunikasjon er veien til et bedre sexliv,” forteller Ditte Jensen, som henviser til første del av undersøkelsen vår.

Psst! Mangler du en gøy, kjærlig og annerledes måte å starte samtalen på? Vi har utviklet Let’s Talk About Sex – The Game, som inneholder 52 spørsmål om intimitet og sex.

Let’s Talk About Sex – The Game

Om undersøkelsen: Sindex av Sinful

Sindex by Sinful er basert på en internasjonal undersøkelse utført av Cint på vegne av Sinful samt salgsdata fra Sinful. Undersøkelsen ble gjennomført i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Frankrike og Storbritannia med totalt 2000 respondenter fra hvert land.

Data ble samlet inn fra 17. mai til 8. juni 2022.

Les mer på Sindex by Sinful hvor vi hvert kvartal (frem til 2023) avslører nye og spennende resultater fra undersøkelsen.

Meld deg på Sinfuls nyhetsbrevFå 10 % rabatt på ditt neste kjøp

Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
posten
helthjem
VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Rask levering

posten
helthjem

Sikker betaling

VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

Alle modellene er over 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful