TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
 • TickRask og diskret levering
 • TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
Kvinne som ligger på magen med maling på den nakne ryggen sinKvinne som ligger på magen med maling på den nakne ryggen sin
Seksuelt velvære
Copywriter
Publisert:15/03/2022

Bli kjent med de erogene sonene dine

Innholdsfortegnelse

Kroppene våre er fulle av følsomme, erogene soner som kan gjøre oss nærmest helt elektriske hvis de får ekstra oppmerksomhet.

Hvis sex skal bli til noe mer enn penetrasjon er det viktig at du kjenner dine egne erogene soner. Det beste du kan gjøre er å utforske kroppen din og bli kjent med disse sonene.

Det er stor forskjell på hvor sensitiv man er på de forskjellige sonene og hvor de er plassert. Noen foretrekker for eksempel å bli bitt i nakken mens andre vil slikkes på øreflippen. Det er veldig individuelt og kan variere og utvikle seg over tid.

Det beste stedet å starte er med seg selv. Hvor vil du helst bli tatt på? Og hvordan?

To krystaller på ryggen av en kvinne

Lek med måter å ta på deg selv – fra myk, fjærlette stryk til fast stimulering. Føl deg frem og ta deg tid til å kjenne på hva som føles best.

Noen steder kan du helt sikkert straks merke med et stort "JA TAKK!", mens andre nok ikke er helt for deg. Til sist er det noen som befinner seg et sted midt i mellom, ta et mentalt notat om disse - det blir relevant senere i livet.

Det er naturligvis noen steder som er opplagte å starte med å undersøke nærmere. De har vi laget en liste over så du enkelt kan gå i gang med utforske. Både for å få mer glede ut av det selv, men også sånn at partneren(e) din(e) får en bedre idé om hva de skal gjøre.

Hodebunnen

Start fra toppen. La fingrene gli gjennom håret mens du drar lett i det. Legg merke til om det frigir noen lystfremkallende endorfiner.

Husk også tinningene, de er også en måte du kan bli bedre kjent med din egen kropp.

Bruk fingerspissene til å massere, klore litt i nakken og la fingrene gli i samme retning som håret.

Kvinne holder en stein over hodet

Øreflippene

Klem forsiktig på øreflippene. Du kan kose litt med de og se om det føles best på selve flippen eller om du skal litt lengre opp.

Når du har en partner med kan du kjærtegne øret med milde blås, hvisk og stønn.

Øret til en kvinne

Nakken

Og nå som du først er ved nakken kan du bruke muligheten til å kjærtegne den. Bruk neglene og trykk fingrene langs knoklene.

For å komme fra hodet og ned i nakken kan du senke skuldrene, rette ryggen og strekke halsen mens du lar hodet sirkulere langsomt hele veien rundt.

Rødt kryss i nakken til en kvinne

Halsen

Halsen er et opplagt sted å kjærtegne.

Stryk fingrene dine fra under kjeven og ned til kragebeinet. La én enkelt finger gli mellom kragebenet og føre hånden din frem til den ligger mykt rundt halsen. Det er en veldig intim øvelse, men det er rundt halsen man kan merke tydelige "ja"- og "nei"-soner.

Rødt kryss på halsen til en kvinne

Brystvortene

Stryk en flat hånd over den ene brystvorten og se om den reagerer med å bli litt hard.

Klyp forsiktig eller dra litt i den. La fingeren din gå i sirkler rundt den. Bruk eventuelt litt glidemiddel hvis du vil ha bedre glid.

Skift mellom forskjellige typer kjærtegn inntil du merker hvilke du liker best.

Kvinne holder en krystall foran det ene brystet

Underarmene

Underarmene har mange følsomme nervespisser som kan aktiveres med bare pittelitt oppmerksomhet. Lag små sirkler med fingerspissene fra håndflaten og hele veien opp til albuen. Skift mellom hvor mye trykk du legger på huden.

Noen liker helt lette, nesten ertende strøk, mens andre vil kjenne det tydeligere. Det finner du raskt ut av når du stryker fingrene opp og ned av armen i et langsomt tempo.

Underarmen til en kvinne

Hendene

Plaser tommelfingeren fra den ene hånden i håndflaten på den andre. Lag sirkelbevelger med de andre fingrene på håndbaken inntil du skifter fokus og lager sirkelbevelgelser med tommelen inne i håndflaten.

Du kan også ta en finger i munnen og utforske hånden din med tungen. 

Kvinne med blått kryss på hendene

Ryggen/ryggsøylen

Ryggen er en av kroppens største erogene soner, men den kan være vanskelig å nå selv. Det er derfor opplagt å utforske denne delen sammen med en partner.

Bruk hendene dine til å jobbe deg hele veien fra ryggen og ned til rumpeballene. Bruk gjerne en massasjeolje samtidig, så får dere den beste opplevelsen uten hump og gnissing.

Du kan også bruke tungen til å finne de beste punktene. Stopp opp og blås på et område som du akkurat har gjort vått. Kontrasten mellom den varme tungen og den kalde pusten skaper en herlig, sensuell dynamikk.

Kvinne sett bakfra med maling på ryggsøylen

Magen og navlen

Start med en flat hånd og stryk den opp og ned på magen. Finn ut hvor det føles best og fokusér på det området.

Bruk hele hånden til å presse ned litt, bruk fingerspissene til å stryke og skift mellom faste og myke kjærtegn.

Navlen er kanskje et sted på kroppen du ikke tenker så mye over, men prøv likevel å undersøke den nermere. La fingeren din kjøre rundt i sirkler rundt den, la fingerspissene hvile og oppdag om det er noe for deg. 

Kvinne som holder hånden på magen

Mellomkjøttet

Uannsett kjønn så er mellomkjøttet ofte et veldig følsomt, men oversett, område.

La fokuset skifte fra kjønnet og anus til det myke stedet midt i mellom.

Start med en enkelt finger som undersøker området. Du kan stryke, trykke eller dra lett i det inntil du vet hvilken teknikk som gjør noe for deg. Tilføy glidemiddel hvis du vil minske friksjonen.

To krystaller på bar hud

Innsiden av lårene

Start med å stryke lett og bygg langsomt over til mer kraftige tak hvor du tar tak i lårmusklene. Musklene er særlig mottagelige for seksuell berøring fordi du har kontakt med nervene i underlivet via forbinnelser i lysken.

Kvinne holder to krystaller foran innsiden av låret

Rumpeballer

Før en hånd over bakdelen din, la den hvile et sted, ta fatt rett under ballene. Du kan også daske den lett, hvis du vil ha noe annet enn mild berøring.

Sten og krystaller på en kvinnes rumpeballer

Knehasene

Kanskje den mest oversette erogene sonen. Baksiden av knærne har tynn, myk og følsom hun som nesten skriker etter å bli kjærtegnet. Det føles enda bedre hvis benene er strukket helt ut, så det blir en bredere flate som kan berøres.

Stor krystall som ligger i knehasen

Akilleshelene

Et veldig sensitivt sted. Kyss gjerne hele veien fra helen og på begge sider av akillessen og opp til leggen – og tilbake igjen.

Tærne

Denne kroppsdelen har du sikkert en holdning til allerede. Men med et åpent sinn vil vi si det er en rimelig god sannsynlighet for at dette fører meg seg noe deilig når du kjærtegner deg selv.

Start med å stryke over tærne, klem de litt og gli hendene mellom dem. Stryk hånden under fotsålen og bruk tommelfingeren til å trykke på forskjellige steder. 

Stein og krystaller i et par hender

Kroppshår

Uansett om du har mye eller lite kroppshår så kan det føles ekstatisk å bli strøket over det.

Start eksempelvis med hårene under armene, hvor du også kan prøve å dra litt i det.

Stein og krystaller på en rekke

Kroppen din er klar

Når du har tatt turen innom hele kroppen har du forhåpentligvis funnet flere forskjellige steder du synes det er deilig å bli tatt på.

Det kan være at du også har funnet ut hvordan du gjerne vil tas på på de forskjellige stedene.

Og det var akkurat de to tingene jeg gjerne ville med dette innlegget; at du skulle bli bedre kjent med kroppen din.

Det betyr at neste gang du er med en partner så er du mer bevist over hva som er dine yndlingssteder og kan enklere guide de når de skal ta på deg.

Det kan til og med være at dere oppdager nye yndlingsområder sammen. Med en partner kan tingene plutselig føles mye bedre eller anderledes og det skal du nyte å utforske.

Kos deg!

Flere artikler

  Meld deg på Sinfuls nyhetsbrevFå 10 % rabatt på ditt neste kjøp

  Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

  Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

  TickRask og diskret levering
  TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
  posten
  helthjem
  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Rask levering

  posten
  helthjem

  Sikker betaling

  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

  Alle modellene er over 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful