Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 499 kr
 • Rask og diskret levering
 • Fri frakt ved kjøp over 499 kr
To personer som ligger sammen og koserTo personer som ligger sammen og koser
Seksuelt velvære
Copywriter
Publisert:17/08/2023

Snakker vi det samme kjærlighetsspråket?

Innholdsfortegnelse

Folk ønsker seg forskjellige ting i nære relasjoner og partnerskap. Og det er her de fem kjærlighetsspråkene dukker opp. Du kan bruke denne kunnskapen til å få innsikt i hva som er viktig for deg og hva som er viktig for partneren din.

Og hvis vi ser på det utenfra, ser vi at Norge er et land med lykkelige relasjoner. Faktisk er hele 3 av 4 fornøyd med sin nåværende relasjon. Dessuten er vi også flinke til å uttrykke det åpent overfor partneren vår.

Som du kanskje allerede vet, omfatter de fem kjærlighetsspråkene anerkjennende ord, tid for hverandre, fysisk nærhet, tjenester og gaver.

Men hvilke kjærlighetsspråk bruker vi mest?

To personer som står nærme inntil hverandre

Vi uttrykker alle kjærlighet på forskjellige måter

Hele 2 av 5 nordmenn i et forhold sier "jeg er glad i deg" til partneren sin hver dag. Men i tillegg til akkurat disse ordene finnes det også andre måter å uttrykke kjærlighet på.

Ifølge Sindex er det bred enighet blant nordmenn om hvilke tre kjærlighetsspråk som betyr mest for oss.

Fysisk nærhet, anerkjennende ord og tid for hverandre er de mest verdsatte uttrykkene for kjærlighet.

Fysisk nærhet er en svært eksplisitt måte å uttrykke kjærlighet på. En varm klem, et ømt kyss eller en kjærlig berøring på armen kan uttrykke mye. Det er som om kroppene våre snakker et spesielt kjærlighetsspråk som bringer oss nærmere hverandre.

Anerkjennende ord omfatter et bredt spekter av uttrykk. Selv om det kan være nærliggende å tenke at det innebærer en konstant strøm av søte ord, kjærlighetserklæringer og endeløse lovord om den andres personlighet, kan det også omfatte langt mindre forseggjorte ord som har like viktige budskap. Noen av dem kan bli tydeligere etter hvert som du blir bedre kjent med partneren din.

Tid for hverandre handler om å være til stede og virkelig lytte til hverandre. Å skape tid til å være sammen uten forstyrrelser og nyte hverandres selskap er som å bygge broer og skape verdifulle minner.

Så selv om en blomsterbukett eller en liten tjeneste kan være en fin gest, er det ikke den strakeste veien til nordmenns hjerter.

To personer som går sammen og ler

Ta på meg

Ifølge Sindex er fysisk nærhet det kjærlighetsspråket de fleste av oss nordmenn elsker. Faktisk mener 9 av 10 av oss at intimitet er avgjørende for et velfungerende forhold. Faktisk så viktig at det påvirker oss negativt hvis det går lang tid mellom de intime stundene med partneren vår.

Intimitet handler om å skape en dyp og meningsfull kontakt. De fysiske uttrykkene for kjærlighet i en travel hverdag er tydelige tegn på at vi fortsatt hører sammen.

Mangel på intimitet og fysisk kontakt kan ha en negativ innvirkning, spesielt hvis det går lang tid mellom de intime stundene med partneren vår. Det kan føre til en følelse av avstand, ensomhet eller frustrasjon. Derfor er det viktig å prioritere intimitet i forholdet og finne måter å opprettholde en eller annen form for fysisk kontakt på.

Når vi snakker om fysisk nærhet som kjærlighetsspråk, omfatter det et bredt spekter av nyanser og variasjoner. Det omfatter gester som kjærtegn, kyss, klemmer, seksuell intimitet, massasje, holde hender og fysisk kontakt.

Det er viktig å huske at mennesker har ulike preferanser, selv innenfor det samme kjærlighetsspråket. Åpen kommunikasjon og respekt for hverandres ønsker og grenser er avgjørende for å skape en tilfredsstillende opplevelse av fysisk nærhet i et forhold.

Let's Talk About Sex - The Game

Pst! Trenger du en morsom, annerledes og kjærlig måte å starte samtalen på? Vi har laget Let's Talk About Sex - The Game, et kortspill med 52 spørsmål om intimitet og sex.

Om studien: Sindex by Sinful

Sindex by Sinful er basert på en internasjonal undersøkelse utført av Cint på vegne av Sinful, i tillegg til salgsdata fra Sinful. Undersøkelsen ble gjennomført i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Frankrike og Storbritannia med 2000 respondenter fra hvert land.

Dataene ble samlet inn fra 17. mai til 8. juni 2022.

Les mer på Sindex by Sinful, der vi vil avsløre nye, spennende resultater fra undersøkelsen hver tredje måned (frem til 2023).

Flere artikler

  Få 10 % rabatt på ditt neste kjøpMeld deg på Sinfuls nyhetsbrev

  Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

  Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

  Rask og diskret levering
  Fri frakt ved kjøp over 499 kr
  posten
  helthjem
  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Rask levering

  posten
  helthjem

  Sikker betaling

  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

  Alle modellene er over 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful