TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
  • TickRask og diskret levering
  • TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
Et tent Lelo massasjelys, krystaller, dekorative glassflasker og en bronse Buddha statue med en oransje bakgrunnEt tent Lelo massasjelys, krystaller, dekorative glassflasker og en bronse Buddha statue med en oransje bakgrunn
Guider
Sexual Wellness Specialist
Publisert:22/06/2022

Tantra - Sexlivets krydder

Innholdsfortegnelse

Når jeg støter på ordet tantra, tenker jeg automatisk på røkelse, saronger med batikktrykk, østens filosofier og langsomhet.

Men hva med tantrisk sex? Hvordan utfolder det seg egentlig i praksis? Og må du være spesielt spirituell for å bli med på leken?

Hvis du også lurer på hva tantrisk sex er, så les dette innlegget hvor jeg vil prøve å gjøre oss begge litt klokere på hvordan «sexlivets krydder» faktisk smaker.

Tantra - hva betyr det?

Ordet tantra er sanskrit for «vev», og det passer veldig godt med ordets betydning av å veve alle de tingene og opplevelsene som fyller livene våre sammen til noe meningsfylt.

Tantra er også forestillingen om energi som renner gjennom kroppen. Hvis du har hoppet på yogabølgen, har du kanskje allerede hørt om chakraer.

Syv chakra krystaller som ligger på linje på et mørkegrønt laken og en person sin bare rygg er i bakgrunnen

Kroppen har 7 primære chakraer som sitter i en noenlunde rett linje langs ryggraden. Det nederste chakraen er rotchakraen, som sitter mellom kjønnsorganet og anus, og det øverste er kronechakraen, som sitter på toppen av hodet ditt.

Den seksuelle energien flyter gjennom kroppen og chakraene på samme måte som blodet renner i blodårene.

Og apropos seksuell energi – la oss snakke om elefanten i rommet.

Tantrisk sex

For mange av oss er sex noe veldig fysisk. Det er berøring, kroppsdeler og kjemiske reaksjoner i hjernen.

Det er også muskelsammentrekninger, utskillelse av væsker og lyder produsert med eller av kroppen.

Men tantrisk sex er også åndelig. Det er to motpoler som møtes og deler hverandres energi. Ying møter yang.

Hender som holder et tent Lelo massasjelys

Ved tantrisk sex bygger man på den seksuelle energien og nyter dens tilstedeværelse i kroppen. Hvis du er kvinne kan du godt få orgasme etter orgasme, men er du mann bør du helst unngå å få utløsning. Det er nemlig en måte å utlede energien på – og den skal helst bli i kroppen.

Med trening og tålmodighet kan du lære å få orgasme uten å ejakulere. Og på den måten kan du komme igjen og igjen akkurat som din kvinnelige partner.

Tent Lelo og Sinful massasjelys, Kaerlig massasjeolje, kliefjær og små blomster ligger på en oransje bakgrunn

Hvordan gjør man det?

Noen har en forestilling om at tantrisk sex er den rene kama sutra, men du trenger ikke å bekymre deg for å skulle ut i akrobatiske stillinger i det hele tatt.

Hvis du vil eksperimentere med tantrisk sex med partneren din, kan du skape den rette stemningen med relativt få virkemidler.

 

En person står med ryggen til og holder en kilefjær over hodet

De fysiske rammene

Sørg for at soverommet (eller hvilket rom du vil utforske) er rent og ryddig. Det er også lurt å sjekke om temperaturen er behagelig. Det skal ikke være så varmt at du smelter bort, men varmt nok til at du ikke fryser uten klær på.

For å få sansene i spill kan du for eksempel tenne litt røkelse, et duftlys eller et massasjelys. Kanskje du også vil sette på litt stille musikk.

Du kan også sørge for at det er litt mat og drikke tilgjengelig. I tantraens verden er det visse matvarer som f.eks. kjøtt og fisk, som egner seg til arrangementet og faktisk også vin, som symbol på kroppens beruselse.

Så dere kan godt skylle opplevelsen ned med et glass god Barolo.

Tent Lelo og Sinful massasjelys, Kaerlig massasjeolje og skjell på en trebakke

La energien flyte

Når de fysiske omgivelsene er på plass, kan du og partneren din sette i gang med hva det egentlig handler om.

Dere kan sitte tett sammen for å bli helt sammenkoblet. En av dere kan sitte i skredder- eller lotusstilling (typisk mannen i et m/k-forhold), og den andre kan sitte på fanget med bena rundt partnerens kropp, slik at ansiktene deres vender mot hverandre.

Noen mediterer før – man trenger ikke hvis det ikke er naturlig for dere, men dere kan ikke slippe unna å komme i dyp kontakt med hverandre.

Når dere sitter sammen, så sørg for å holde øyekontakt og legg evt. en hånd på hverandres hjerter. Se om dere kan synkronisere pusten slik at den flyter uanstrengt og er samstemt.

På samme måte vil energien flyte.

Person ligger på magen med et tent lys på ryggen

Nyt hverandre

Når dere er forbundet med hverandre, er dere klare til å ha sex.

Og husk, det betyr ikke at dere kaster dere direkte ut i penetrering.

Hvorfor ikke nyte forbindelsen dere har skapt mens de gir hverandre massasje, en masse milde kjærtegn med en kilefjær, dype kyss og langsom velvære?

Tantrisk sex er ikke overstått på tjue minutter. Det kan godt ta flere timer, så det er bare å ta dere god tid og nyte hverandre.

Målet er ikke å få orgasme. Som jeg kort nevnte tidligere, bør mannen helst unngå å få utløsning.

Men igjen – det er HELT opp til dere om det gir mening. Jeg er sikker på at dere godt kan få en herlig og tantra-aktig opplevelse, selv om det er utløsning.

Tent Lelo og Sinful massasjelys, Kaerlig massasjeolje og Buddha statuer på en oransje bakgrunn

Er tantra for alle?

Du trenger ikke hverken å tro på eller praktisere østlige filosofier. Du trenger heller ikke gi deg hen til røkelse og meditasjoner hvis den blir for hippieaktig for deg.

Jeg tror på å gjøre det som fungerer. Det som gir mening for deg.

For meg gir det mening å plukke ut de tingene som virker attraktive. Langsomheten, tilstedeværelsen og tilknytningen til enten meg selv eller en partner.

Det kan fort bli rutinepreget, både solosexen og onsdagssexen, så for meg er den tantriske tankegangen en påminnelse om at sex er mye mer enn å jage et klimaks. Det handler om reisen, ikke destinasjonen, vet du.

Et tent Lelo massasjelys, massasjeolje og en kliefjær ligger på en trebakke

Salt, pepper og tantra

Det er mange måter å fornye og utvikle seg på.

Du kan gå til frisøren og få en ny frisyre. Du kan lære deg spansk på kveldskurs hvis du har ufattelige mengder overskudd.

Du kan også forbedre de tingene i livet som allerede fungerer – du trenger ikke finne opp den dype tallerken hver gang.

Det kan hende du prøver å putte en bit mørk sjokolade i chili con carnen neste gang du lager det. Eller at du besøker en ny taverna neste gang du ferierer på Kreta.

Men hva gjør dere på soverommet? Husker du at sexlivet også noen ganger trenger litt nytt krydder?

Dette kan tilføres på mange måter. Sinful Tantra Box er opplagt (og kan virkelig anbefales!), men du kan også utforske rollespill, fetisjer og, du har sikkert gjettet rosinen i pølsa, nemlig tantra.

Og en god ting kan ikke gjentas ofte nok.

Plukk ut de elementene som gir mening for deg (og partneren din). Enten det er duftlys, langsomhet, øyekontakt eller helkroppsorgasmer, så lek med mulighetene det gir.

En kilefjær, en Buddha figur, to flasker og små krystaller står på en oransje bakgrunn
Meld deg på Sinfuls nyhetsbrevFå 10 % rabatt på ditt neste kjøp

Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
posten
helthjem
VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Rask levering

posten
helthjem

Sikker betaling

VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

Alle modellene er over 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful