TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
 • TickRask og diskret levering
 • TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
Nyheter
Copywriter
Publisert:16/10/2023

Befriende fantasier: Jeg er den beste versjonen av meg selv som rigger

Innholdsfortegnelse

Alle har fantasier. Det er bare måten vi bruker dem på som er forskjellig. Noen holder dem for seg selv, mens andre lever dem ut i livet sammen med en eller flere partnere. Og så finnes det dem som har gjort det til en livsstil.

En av dem er Absalon.

Han er rigger. En rigger er et gammelt sjømannsuttrykk som betyr å binde og feste ting med tau. Begrepet har utviklet seg til også å dekke en person som binder tau på mennesker i stedet for skip.

Fasinasjonen har alltid vært der

Absalon har alltid vært fasinert av tau og fiksering. I en alder av 26 år begynte han å utforske ulike deler av fantasiene sine som handlet om nettopp dette.

Med forskjellige partnere eksperimenterte han med bondage, som betyr å fiksere en partner med for eksempel håndjern eller tau, men det ble aldri helt som han hadde forestilt seg.

- Jeg tenkte at jeg bare kunne begynne å leke med tau og partnere uten noen særlig kunnskap eller opplæring på området. Hvor vanskelig kan det egentlig være?, sier Absalon.

Han ble fort klokere.

Fant en læremester

I 2017 satte han seg målbevisst fore å utforske hvordan tau kunne gi ham mer glede i livet. For én ting er å bruke håndjern og mansjetter hjemme på soverommet, noe helt annet er å binde fast hele kroppen til partneren sin og heise vedkommende opp i tau.

- Det handler først og fremst om sikkerhet. Både i forhold til å knytte bånd på riktig måte, men også i forhold til både fysisk og verbal kommunikasjon med partneren din.

Derfor begynte Absalon på Klub Nawa i Østjylland. Klub Nawa er en tau klubb som har spesialisert seg på å lære bort stilarter som Shibari, Kinbaku og mer fri bondage. Her står kunnskapsdeling, læring og utvikling i fokus, og alle er velkomne uansett erfaring.

Hos Klub Nawa fant Absalon en læremester som kunne veilede og hjelpe ham til å bli en dyktig rigger.

- Jeg trodde jeg kunne alt før jeg begynte, bare fordi jeg ville. Men jeg fant ut at jeg hadde mye å lære! Du kan fortsette å utvikle deg. Både når det gjelder kommunikasjon og teknologi, sier Absalon.

- Hele tankesettet er også en stor del av det, og det hadde jeg ikke forstått i det hele tatt før jeg begynte hos Nawa. Energien de har her finner du ikke noe annet sted. Dette var en av grunnene til at jeg fant en læremester. Han hjalp meg med å vise meg hvordan man blir en ekte rigger.

Fra fantasi til livsstil

Det som begynte som en stille fantasi, ble senere til en hobby og er nå en livsstil.

På samme måte som folk som er veldig interessert i for eksempel sykling, er det alltid en ny dings, en ny distanse å prøve og et ønske om å fortsette og bli bedre. I Absalons tilfelle har han til og med begynt å produsere sitt eget tau slik at det blir akkurat slik han vil ha det.

I dag er han 36 år gammel og har lang erfaring med rigging.

Han sier at han har blitt dyktigere med årene fordi han har lært av feilene sine og hatt et sterkt fokus på å bli den beste utgaven av seg selv. Han utdyper:

- I dette miljøet er det viktig å bruke stemmen sin og si ifra. For feil kan godt skje, men du må ta ansvar for dem. Og hvis du er ny, er det viktig å vite at det tar tid å bli god. Du kan ikke bare henge folk opp i et tau, og så er du rigget.

Uansett hvor erfaren du er, kommer det til å skje feil. Det er en del av læringsprosessen.

- Det er så viktig for meg å lære av de feilene som skjer. For selv om jeg har øvd, bedt om råd og snakket med partneren min, går det ikke alltid som planlagt. Skammen over å gjøre feil er så innebygd i oss alle, men jeg opplever den spesielt hos menn. Det er et stort tabu. Det betyr dessverre at mange ikke tør å snakke om det, men i stedet gjemmer det bort.

Absalon kunne like gjerne ha gjort det samme da han begynte, men for ham var det et aktivt valg å bryte et tabu.

- Jeg valgte å gjøre det motsatte da, og i dag snakker jeg ganske åpent om det. For hvis du tør å sette ord på feilene dine, kan vi alle lære av dem. Det skapes et enormt intimt rom når vi våger å være ærlige om følelsene våre, spesielt de vanskelige. Til gjengjeld får du en helt spesiell frihet og lyst til å utforske enda mer. Det skjer bare noe når du opplever at du ikke blir dømt for følelsene dine, men i stedet blir tatt imot.

Som i alle andre relasjoner er kommunikasjon nøkkelen til et godt forhold. Du må være åpen for tilbakemeldinger og være oppmerksom på omgivelsene dine. Derfor er det viktig å ha en partner som lytter til deg og som omfavner den du er.

- Jeg trenger å vite at partneren min er komfortabel med meg og sier ifra hvis noe er for stramt eller føles ubehagelig. Hvis hun ikke sier det før etterpå, kan jeg i verste fall ha skadet henne. Og da er det ikke en god opplevelse for noen av oss, sier han.

Det er relasjonen som står i fokus, og det er bindingen og fikseringen som gjør den til noe spesielt.

- Det er et ganske lite miljø, så det er prestisje i å gjøre det bra og være en dyktig rigger. Det ryktes hvis du ikke tar ansvaret ditt på alvor. For meg er det viktig at nye mennesker kan komme og spørre meg til råds, samtidig som nye partnere vet at de kan stole på meg, sier Absalon.

Det handler om mye mer enn sex

Selv om sex kan være en del av det, handler det å binde eller bli bundet av en partner om så mye mer - for eksempel muligheten til å leve ut fantasien sin.

Absalon ser på seg selv som en utøver, og sammenligner det med å være skuespiller.

- Hvis jeg presterer dårlig en dag og er ute av fokus, kan det påvirke partneren min. Det er et enormt intimt og sårbart rom vi har sammen. Vi må begge være mentalt til stede for å få en vellykket opplevelse.

Og når begge parter er på bølgelengde, blir opplevelsen bare villere.

- Omvendt kan det være en helt berusende følelse når man finner en partner som man har et godt forhold til, der det føles som å være én stor organisme. Der lyst, berøring og samhørighet smelter sammen. Jeg føler meg uovervinnelig når jeg har en partner der alt bare klaffer. Når vi kan være i dette rommet sammen og være helt frie med hverandre. Det er derfor jeg rigger.

Vil du også ha perspektivet til partneren som Absalon binder? Det finner du her.

Hvis du selv ønsker å utforske tau og andre bondage-elementer, har vi et veldig godt sted å begynne.

Flere artikler

  Meld deg på Sinfuls nyhetsbrevFå 10 % rabatt på ditt neste kjøp

  Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

  Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

  TickRask og diskret levering
  TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
  posten
  helthjem
  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Rask levering

  posten
  helthjem

  Sikker betaling

  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

  Alle modellene er over 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful