Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 499 kr
  • Rask og diskret levering
  • Fri frakt ved kjøp over 499 kr
Klitorisser på en rosa bakgrunnKlitorisser på en rosa bakgrunn
Nyheter
Sexual Wellness Specialist
Publisert:12/01/2022

Klitoris på hjernen

Innholdsfortegnelse

ENDELIG har forskere kartlagt hvilken del av hjernen som er forbundet med det kvinnelige lystmekkaet klitoris. Og ja, det er på sin plass med et "endelig" i begynnelsen, og ja, det fortjener også å stå i caps-lock.

Det er faktisk 16 år siden det samme ble undersøgt hos menn!

Så la oss alle sammen puste lettet ut over at vi er et skritt nærmere likestilling.

Hva vet vi nå om klitoris?

Så hva er det egentlig forskerene har undersøkt?

De har laget en undersøkelse med 20 friske, deilige kvinner i alderen 18-45 år for å finne ut hvilken del av hjernen som er koblet sammen med klitoris.

For å finne ut av det har de brukt et spesialdesignet apparat som bruker lufttrykk til å stimulere klitoris. Og her har vi den eneste gyldige grunnen til at det har tatt 16 år lenge enn tilsvarende forskning på penis.

Det har nemlig ikke vært mulig å få et rettvisende bilde med bruk av andre gjenstander. Det har vært nødvendig med en ultrapresis stimulering av klitoris - og det er jo heldigvis lufttrykksvibratorer eksperter i.

Det vet vi jo heldigvis godt her hos Sinful og det kommer du også til å gjøre når du har lest dette innlegget.

Tilbake til kvinnene. Deltagerene ble stimulert med en lufttrykksvibrator mens hjerneaktiviteten deres ble registrert med en MR-skanner. Og skanningen viste altså at klitoris er forbundet med det som kalles hjernens somatosensoriske korteks.

Det er den delen av hjernen som registrerer sanseinntrykk som berøring. Og når man tar på klitoris (eller penis for den slags skyld) så er det faktisk samme del av hjernen som aktiveres som når man tar seg på for eksempel hoften.

Hjerne

Ny viten om klitoris - hva kan vi bruke den til?

Okei, så nå er vi altså klar over hvilken del av hjernen som påvirkes når klitoris blir stimulert. Men, har det egentlig noe å si?

Det har det hvis man spør Christine Heim, medforfatter av studiet og professor i medisinsk psykologi på Charité University Hospital i Berlin. Hun forteller til AFP at denne nye vitenen kan bidra til behandling av både traumer og seksuell dysfunksjon.

Ifølge dansk TV2, så mener den ledende overlegen på Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital, Astrid Højgaard, at dette også er viktig skritt for likestilling.

At det er stimuli av klitoris og ikke penetrasjon eller samleie studiet fokuserer på kan nemlig være med på å tette igjen orgasmekløften mellom menn og kvinner.

Hvis man ser på heteroseksuelle forhold så får 95% av mennene nemlig ofte eller alltid orgasme under samleie, mens det kun er 65% hos kvinnene.

Hånd som holder fast i laken

Nye tider

Apropos orgasmekløft; vi vet at 80% at kvinner ikke får orgasme ved penetrasjon. Det er altså 4 ut av 5 mine damer og herrer!

Derfor er dette fokuset på og anerkjennelsen av klitoris og klitorisstimulering veldig velkommen.

Og studiets resultat gir også håp for fremtidige orgasmer.

Astrid Højgaard beskriver forbinnelsen mellom hjernen og klitoris som en motorvei. Og den veien kan man påvirke.

“Ved stimuli er det mulig å styrke motorveien. Det betyr at sansesignalene lettere kan nå til hjernen." forteller hun til danske TV2 Nyhederne.

Det var faktisk ganske tydelig i undersøkelsen at det påvirka området i hjernen var mer utviklet hos de mest seksuelt aktive forsøkspersonene.

Illustrasjon av en motorvei

Din helt egen E6

Forhåpentlig har du fått lyst til å styrke motorveisforbinnelsen i din egen kropp.

Men før vi ser nærmere på utvalget som får deg fra Ah til Oh får du muligheten for å bli enda klokere på de populære lufttrykksvibratorene. Du kan nemlig lese mye mer om de to mest populære merkene Womanizer og Satisfyer i deres helt egne ultimate guide.

Hvis du allerede vet hvordan en lufttrykksvibrator fungerer er det bare å lese videre.

Den populære

Hvis du heller vil kjøre den populære Peugeot 208 så er Satisfyer Pro 2 Next Generation Klitorisstimulator din beste match. Man kan nesten ikke si sexleketøy uten å si Satisfyer. Som tiden går er den lille mirakelmaskinen nesten blitt allemanns(kvinnes)eie.

Hånd som holder en Satisfyer Pro 2 Next Generation

Den flotte

Hvis du er litt mer skinnseter, varme i rattet og BMW-logo type så bør du sjekke ut LELO Sona Cruise 2 Klitorisstimulator. Den er flott, den er klassisk og den gjør sånn at du alltid kommer heeeelt frem.

Hånd som holder en lilla LELO Sona Cruise 2

Den eksklusive

Hvis du ikke nøyes med noe annet en en Rolls Royce så er det Womanizer Premium 2 Klitorisstimulator du skal bestille hjem. Det er nok de færreste av oss som ikke vil merke det på budgettet, men når alt kommer til alt, så blir det ikke stort bedre enn en Womanizer.

Hånd som holder en svart Womanizer Premium 2

Ta på sikkerhetbelte og gjør deg klar

Det er verd å rope hurra for, ikke sant?

Et hurra for forskning som ønsker å likestilleorgasmene. Et hurra for at det faktisk er mulig å trene forbindelsen til hjernen så orgasmen ikke setter seg fast i rushtrafikken. Og lenge leve lufttryksvibratoren for å gjøre "treningen" enormt deilig.

God tur og god fornøyelse!

Blå himmel og ben i flippflopper
Få 10 % rabatt på ditt neste kjøpMeld deg på Sinfuls nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 499 kr
posten
helthjem
VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Rask levering

posten
helthjem

Sikker betaling

VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

Alle modellene er over 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful