Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 799 kr
 • Rask og diskret levering
 • Fri frakt ved kjøp over 799 kr
To personer som leker med bondage tauTo personer som leker med bondage tau
Guider
Copywriter
Publisert:19/01/2022

Bondage tau for nybegynnere - Den ultimate guiden

Innholdsfortegnelse

Den første bokstaven i BDSM står for bondage, altså å bruke tau eller andre leketøy for å begrense eller få begrenset bevegelsesfriheten.

Denne formen lek med kontroll trenger ikke nødvendivis å ha noe med smerte eller dominans å gjøre, selv om det selvfølgelig kan inkluderes. Det er helt opp til deg og patneren din hva dere vil få ut av det.

Mange knuter innenfor bondage baserer seg på en ‘single column tie’. Derfor blir dette også den første vi lærer deg og senere i innlegget kommer vi med en nøye gjennomgang av knuten.

Det er den opplagte nybegynnerknuten og hvis du bare lærer deg denne har du plutselig et hav av muligheter.

I tillegg til å lære denne knuten gjennomgår vi inspirasjon til lek med bondage tau og vi sørger for å sette deg inn i sikkerheten rundt det.

Vi starter med å fortelle historien bak shibari og hvor bondage tau kommer fra.

Person med bondage tau rundt brystet

Historien bak shibari

En av de mest populære formene for bondage er shibari, også kjent som japansk bondage. Knutene går ofte i flotte, symetriske mønstre og kan være veldig estetiske.

Kort fortalt betyr shibari “å binde” og teknikkene kan spores tilbage til 1600-tallet hvor de var en av ferdighetene samuraiene måtte mestre. Siden har metoden utviklet seg i en mer spirituell og sensuell retning.

Når man ser dette på avstand kan man fristes til å tro at det (kun) handler om å være røff og hard,  men det er faktisk det psykologiske og spirituelle som er i fokus. Intimiteten oppstår nettopp i kontrolltapet og fordi du føler deg trygg med partneren din.

Shibari-metoden handler om å skape eller pleie en forbinnelse mellom to eller flere personer. Det kan sammenlignes med en dans hvor det er en som fører og en som lar seg føre. Bondagetauet er kun et verktøy for å være intime, tillitsfulle og lekende med hverandre.

Denne typen bondage trenger ikke ha et seksuelt fokus. Det kan også brukes som en meditativ praksis. Du kan selvfølgelig binde en naken kropp med bondage tau uten at det trenger å fokusere på kjønnsdeler eller seksuell tilfredstillelse. Dere kan fokusere på akkurat det elementet som føles riktig for dere.

Person med bondage tau rundt overkroppen

Et godt sted å starte med bondage tau

Uansett om du er helt ny eller allerede har erfaring innenfor BDSM så er obaie et skikkelig godt merke å ta utgangspunkt i.

Det store utvalget gjør at du raskt kan gå fra fantasi til handling.

I tillegg har Obaie produkter i forskjellige materialer sånn at du kan finne det som passer dine behov og ditt budsjett.

Bildene fra dette innlegget er av produkter fra Obaie så du kan få et inntrykk av hva det røffe hamptauet og de myke bomullstauene kan gjøre for deg.

Til slutt i innlegget kommer vi inn på forskjellige Obaie produkter du kan kaste deg over hvis du vil starte med noe annet enn tau.

Og nå skal vi tilbake til det som innlegget egentlig handler om.

Bondage tau rundt håndledd

Hva kan du bruke bondage tau til?

Selv om det kan se veldig avslappa ut er det som oftest en dans med smerte. Likevel er det mange som gjør det for nytelsen i det, for smerten er en del av leken om å hengi seg.

Det kan faktisk oppstå en transelignende tilstand i hjernen når den blir påført smerte på flere steder samtidig.

Så hva gir det deg og partneren din?

Det seksuelle mellom dere

Rent sensuelt kan det gi deg et nytt perspektiv på intimitet og samhørighet.

Det kan både være enormt lekent og kan det føre til noe virkelig erotisk når dere først har funnet en felles rytme.

Du kan oppleve en overveldende rus av endorfiner som kan gi en euforisk, ruslignende følelse når du hengir deg til bondagetauene. Selvom bondage tau kan være smertefulle er det ikke alltid at det oppleves sånn fordi det kan en behagelig tilstand i hjernen når man først slapper av og gir slipp.

Tillit - hengivelse og lek

Se bondagetauet som en hjelpende hånd når det kommer til å få kroppene deres til å interagere på en ny måte. Flyt inn og ut av det myke og intime eller kom med plutselige, voldsomme markeringer og temposkift når dere binder tauene og finner nye posisjoner.

Lek med følelser og gå på oppdagelse i hverandres energier. Bondagetauet er et verktøy som lar dere danse med hverandre, men husk at fokuset er på dansen deres, ikke tauet.

To personer som leker med bondage tau

Slipp kontrollen

Kom ut av ditt eget hode og inn i kroppen eller ut i rommet. Hvis du er den som blir bundet skal du bare være oppmerksom på hvordan det føles å bli bunnet. Gi fra deg kontrollen og overgi deg til situasjonen. Overgivelsen gjør deg i stand til å oppnå den endorfin-tilstanden vi nevnte tidligere.

Både tillit og teknikk tar tid

Selv om diverse videoer får avanserte knuter til å se lekende lette ut er det ikke det og det tar desverre tid å lære. Samtidig kan det også ta tid å venne seg til å være bunnet og å ha vise den tilliten at man kan gi seg helt hen. Det er mer enn ok å ta det i akkurat det tempoet som føles rett for dere. Ta det heller litt for langsomt enn å gå for fort å bli skremt vekk.

Dette leder oss til det neste punktet på den kinky dagsordenen.

Person med bondage tau rundt brystet

Sikkerhet fremfor alt

Før du starter med bondage tau er det essensielt at dere har styr på sikkerheten. Det er særlig to ting som er viktige å ha styr på før dere starter.

Kommunikasjon

Start med å være nysgjerrige på hverandre og snakk igjennom de følgende spørsmålene:

 • Hvilken type opplevelse ønsker dere å dele?
 • Skal det være sensuelt, mykt og intimt eller mer seksuelt, vilt og lekende?
 • Er det noe dere ikke er okei med innenfor de rammene?

Uansett hvor lenge dere har kjent hverandre er det umulig å lese hverandres tanker. Start derfor med å bli enige verbalt.

Å snakke gjennom disse tingene først gjør leken markant bedre. Dere trenger selvfølgelig ikke planlegge alt i detalj, men det er betryggende å finne et felles utgangspunkt.

Hvis du har en ide om at det blir "for stuerent" hvis man har snakket om det på forhånd, kan du minne deg selv på at det er enklere å være kreativ, hengiven og lekende hvis man er sikker på hverandre sine grenser på forhånd enn hvis man bare kjører på.

Sikkerhet

Du vet det selvfølgelig godt, men vi sier det likevel: Sikkerhet fremfor alt!

Ha styr på teknikken og teorien bak produktet dere leker med før dere begir dere ut i BDSM-fantasiene.

For å gjør det så enkelt som mulig har vi samlet de 3 viktigste sikkerhetsreglene man bør ha når man leker med tau.

Bondage tau rundt fingre

In case of emergency Siden bondage er en måte å leke med en persons evne til å bevege seg fritt innebærer det et kontrolltap som kan føles voldsomt.

Det er derfor viktig å spørre partneren sin før, under og etter leken. Det er alltid en god idé å italesette hvordan man vil tas vare på hvis man har en sterk reaksjon underveis.

Vil man komme ut av knutene så raskt som mulig? Vil man klemmes til man har det bedre og før man evt. fjerner tauene? Eller ser du for deg noe helt annet?

Bli også enige om et stopp-ord eller at dere bruker ordet "stopp" hvis det underveis er noe som føles ubehagelig eller hvis en av partene har bruk for en pause.

Sikkerhets-saks

Ha alltid en saks i nærheten. Gjerne på et sted hvor man ikke kommer til å tråkke på den, legge seg på den osv.

Binn aldri den andre med noe som du ikke klarer å klippe i stykker hvis det skulle bli nødvendig.

Pass på nervebanene Ikke binn for stramt - det skal kunne være to fingre mellom huden og bondagetauet.

Selv som nybegynner, hvor det ikke er super avanserte knuter, er det nødvendig å være oppmerksom på nervebanene. Å binde bondage tau veldig stramt på håndleddet og på ledd generelt kan gi nerveskader hvis det kommer for stort press over lengre tid. Øv dere alltid før dere kaster dere ut i leken.

tegning, saks og bondage tau som ligger på et gulv

Nybegynner-knute

NÅ har vi nådd til den begynnerknuten vi lovde deg i starten av innlegget: "Single Column Tie" - altså en binning med bondage tau rundt én søyle på kroppen.

Hvorfor er dette den opplagte begynner-knuten? Det er fordi dette er knuten de aller fleste andre knuter tar utgangspunkt i.

Det betyr at når du har perfektsjonert denne er du klar til å gå videre og lære flere og mer avanserte knuter.

I tillegg har den mange fordeler som at:

 • Knuten er enkel å komme inn og ut av, når du kjenner teknikken bak. Dessuten kan du rask oppgradere den til en "double column tie", som er nesten helt lik.
 • Den er enkel å øve på sitt eget ben inntil du kan den utenat.
 • De kan brukes alle steder på kroppen hvor det er en søylelignende form, for eksempel overarm, underarm, lår, ben, mage (men ikke halsen -  her skal du ha en del mer erfaring før du begir deg ut på dét eventyret).
 • Den brede delen sørger for å fordele trykket på huden sånn at du unngår at det presser og overbelaster.

Din viktigste tommelfingerregelen: Det er viktig at du binder knuten som det står den skal bindes og ikke selv prøver deg frem. Med feil knute kan den stramme seg selv og dermed lage skader på nervebanene uten at du legger merke til det.

Hender som knyter en knute rundt et håndledd

Hvordan binder jeg en single column tie (Somerville Bowline)?

For å gjøre det så enkelt og tilgjengelig som mulig for deg har vi laget en guide.

Bruk et 5, 8 eller 10 meter langt bondage tau når du skal binde knuten.

1. Finn midten av bondagetauet (du kan evt. lage en helt almindelig knute her sånn at det blir enklere å finne midten en annen gang). Før bondagetauet gjennom hendene to ganger; en gang fra endene og inn til midten for å finne midten. En gang fra midten og ut til endene så tauet er glattet ut og klart til bruk (hold styr på midten når du glatter ut tauet).

Finger som peker på en løkke som på et bondage tau

2. La løkken gå rundt armen eller benet tre ganger. Det er viktig at de nå 6 rekkene med tau ligger noenlunde likt ved og ved siden av hverandre. Sørg for å ha en god del tau i overskud i den enden med løkken når du har gjort dette.

Bondage tau som er snurret rundt en arm

3. Lag en loop med den lange enden (loopen legges over bindingen).

Bondage tau med en løkke som er snurret rundt et håndledd

4. Ta løkke-enden opp gjennom loopen.

Bondage tau med en løkke som er snurret rundt et håndledd

5. Putt løkke-enden inn under alt (fra høyre til venstre).

Bondage tau med en løkke som er snurret rundt et håndledd

6. Ta to fingrer ned i loopen og hold fast midt på løkkeenden. Trekk løkkeenden halvveis opp gjennom loopen og stram til med den lange enden, mens du holder løkkeenden stramt på begge sider av loopen.

Håndledd med bondage tau snurret rundt seg

Hvis du fører den helt igjennem er det vanskeligere å binde opp, men hvis du tar den halvt igjennom blir det enkelt å løsne knuten. Du trekker bare i løkken så går knuten opp.

Hånd som knyter en knute med bondage tau rundt et håndledd

Når du har bunnet knuten:

 1. Sjekk om alle rundene ligger noenlunde parallelt og er ca. like stramme/løse.
 2. Sjekk om bindingen blir strammere, når du trekker i resttauet (ellers er det gjort feil).
 3. Sjekk om du kan få minimum to fingre inn mellom tauet og huden.

Hvis du kan sjekke av alle punktene på listen så er knuten perfekt!

To håndledd med bondage tau rundt seg

Hva kan du bruke single column tie til?

Nå kjenner du knuten, du kjenner til sikkerhetsreglene, du har kommunisert klart og tydelig med partneren din og NÅ er du klar for å leke! Men hvordan bruker du dine nye skills med bondagetauet? Det skal vi fortelle deg.

Stemningen starter allerede når du finner midten av tauet. Ja, allerede der.

Prøv for eksempel å sette partneren din på kne fremfor deg mens du får styr på bondagetauet. Det skaper en stemning av underkastelse og hengivenhet.

Du kan trekke bondagetauet langsomt gjennom hendene og bygge opp spenningen eller gjøre det raskt og aggresivt for å vise hvor mye makt du har i situasjonen. Dermed kan partneren din også glede seg til å bli håndtert på samme måten.

Når du knytter single column tie kan du med fordel plassere partnerens hånd på låret eller brystet ditt for å øke intimiteten og nærværet mens du binder. På den måten er leken med bondagetauet allerede i gang, selv om du ikke har bundet knuten enda.

Person som er bundet til en seng med bondage tau

Hvis du har fire bondage tau kan du binde en single column tie på partnerens hender og føtter og binde de lange endene fast til sengen.

Det kan bindes på en enkel måte hvor du lager en quick-release knute (en knute hvor du ikke trekker enden helt igjennom så det kommer en løkke) på sengebein eller lignende. Det gjør det lett å binde opp og feste igjen et nytt sted.

Hvis du binder en single column tie binding på hver arm kan du knytte hendene sammen foran eller bak kroppen avhengig av stilling.

Hendene kan også være over hodet eller knyttes fast til sengen, eller andre møbler, alt avhengig av hvor dere befinner dere.

Hvis du vil ha et mer variert flow kan du eksprimentere med:

Tempo

 • Sakte og sensuelle bevegelser: Følelsen av bondagetauet som langsomt vikler seg rundet huden.
 • Raske og insisterende bevegelser: Kanskje partneren din får et lite sjokk når du strammer knuten plutselig og blir sendt direkte tilbake i rommet.

Avstand

 • Helt tett: Dere kan være så nær hverandre at du merker partnerens pust.
 • Lengere fra hverandre: Hvordan føles det når partneren din er helt i enden av tauet og bare beundrer deg fra avstand?

Tetthet

 • Stramt: Følelsen av å være bundet så stramt at man ikke har noe annet valg enn å overgi seg.
 • Løst: De løsere tauene kan gi en kilende følelse ned over huden.

Sett av tid til å reflektere over leken når dere er ferdige. Snakk med hverandre om hvordan det føltes og hva dere kunne tenke dere en annen gang.

Da kan kroppen og hjernen henge bedre med i den nye opplevelsen. Jo enklere dere holder leken de første par gangene, jo enklere blir det å bygge på den senere.

Person som sitter på kne med bondage tau rundt overkroppen

Alternativ til tau

Hvis du sitter og tenker at tau kanskje høres litt uoverskuelig ut, så er det fint å vite at det finner mange gode alternativer.

Du kan starte med mansjetter.

Selv om du kanskje har plastikkstrips, gavebånd eller noe annet liggende hjemme er det ikke en god idé å bruke disse siden du ikke vet om det vil forstyrre nervebanene.

Det herlige med mansjetter er at de finns i forskjellige utgaver: Borrelås, spenner, i skinn, i pu-skinn, i stoff og med eller uten en kjede så du kan koble de sammen med små karabinkroker. Da kan du raskt endre stilling underveis uten å fjerne mansjettene helt.

Hender med håndleddsmansjetter rundt håndleddene

I tillegg sørger en bred rem for at trykket blir fordelt på hele håndleddet så det ikke oppstår noen varige merker.

Alle mansjetter kan enkelt brukes av nybegynnere, men det er opplagt å starte med hengemansjetter. Ikke la deg skremme av det litt mer bombastiske utseende og tanken om at de kun kan brukes stående. De kan brukes i alle stillinger og det ergonomiske designet gir bedre blodsirkulasjon, mindre risiko for overbelastning av nerver og noe å holde seg fast i.

Hender som henger i håndleddsmansjetter

Hvis du tidligere har kjøpt et bondage tau, men ikke helt har lært deg knutene enda kan du såklart bruke det til å knytte fast mansjettene til sengen.

Ellers gjør bindesett det mulig å binde partneren fast/bli bundet uten at dere trenger å ha en sengegavl eller lignende.

Uansett om du allerede har kjøpt bondagetauet eller gjør deg klar til å bruke det, så er det først og fremst intimiteten og tilliten mellom deg og partneren din det handler om.

Og lek med bondage tau er en nydelig måte å utforske dette på.

Kos dere!

Flere artikler

  Få 10 % rabatt på ditt neste kjøpMeld deg på Sinfuls nyhetsbrev

  Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

  Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

  Rask og diskret levering
  Fri frakt ved kjøp over 799 kr
  posten
  helthjem
  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Rask levering

  posten
  helthjem

  Sikker betaling

  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

  Alle modellene er over 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful