Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 799 kr
 • Rask og diskret levering
 • Fri frakt ved kjøp over 799 kr
Person med bondage-tau rundt kroppen som holder bokstaven B i hendenePerson med bondage-tau rundt kroppen som holder bokstaven B i hendene
Guider
Copywriter
Publisert:11/08/2022

Den ultimate BDSM-guiden: B for bondage

Innholdsfortegnelse

Dette blogginnlegget er en del av en serie på tre artikler, hvor du får svar på hva bokstavene i BDSM står for, og hva det betyr for den leken du interesserer deg for.

De to andre artiklene ligger allerede klar til deg her:

Bokstavene BDSM

Den første bokstaven i BDSM står for bondage, også kjent som fiksering eller å spenne fast. 

Det betyr å binde fast kroppen og trenger ikke ha noe med smerte eller dominans å gjøre.

Bondage kan altså handle om å slappe av, yte omsorg og om å være tilstede i øyeblikket.

Forskningsenheten "Science of BDSM" ved University of Northern Illinois har undersøkt hva som skjer i kroppen under fiksering.

De fant ut at under fiksering utløses fryktresponsen vår. Det betyr at det oppstår økte nivåer av adrenalin og kortisol i kroppen, pulsen stiger og du kjenner tydelig at kroppen reagerer.

Samtidig opplevde forsøkspersonene et lavere stressnivå – selv om kroppen egentlig er mer stresset.

Forskerne mener det har sammenheng med at du vet at du er i en trygg situasjon og derfor kan romme de kroppslige reaksjonene som skjer.

Siden kroppen er på vakt, er det ikke overskudd til at du bruker energi på å tenke på ting som stresser deg.

Så hukommelsen din fungerer dårligere, og evnen til å tenke abstrakt svekkes. Faktisk tvinges du, av hjernen din, til å være tilstede i øyeblikket og i kroppen din, godt hjulpet av kombinasjonen av panikk og fullstendig ro, en tilstand som ellers primært sees hos ekstremsportsutøvere.

Nå vet du hva som skjer i kroppen når du er fiksert. Derfor vil jeg selvfølgelig fortelle deg mer om de tre typene bondage: tau-bondage, mansjetter og helkroppsfiksering.

To hender med mansjetter rundt håndleddene som holder fast i en dyne

Mansjetter

En enkel måte å leke med bondage på kan for eksempel være å fiksere håndledd og ankler. Dette kan gjøres med alt fra håndjern til silkebånd, men jeg starter med den mest ergonomiske typen fiksering: mansjetter.

Mansjetter er et bredt stykke materiale med en spenne som kan festes rundt håndleddene og/eller anklene.

Du kan lage fikseringspunkter rundt sengen, på veggen eller i taket, eller du kan feste mansjettene til hverandre, til et seletøy eller til en spredestang.

Mansjetter er ofte behagelige å ha på og praktiske når dere leker.

De kan enkelt hektes fra en posisjon til en annen via den medfølgende karabinkroken, slik at du kan oppnå variasjon i posisjoner uten å ta mansjettene av partneren.

Hender med et sett med mansjetter rundt håndleddene

Tau-bondage

Tau-bondage er det som kalles Shibari eller Kinbaku – et kunstnerisk uttrykk med tau.

Selv om det kan se ekstremt avslappede ut, er det oftest en dans med smerte. Likevel er det mange som gjør det for nytelsens skyld.

En transelignende tilstand kan oppstå i hjernen, som jeg nevnte tidligere når kroppen blir fiksert. Av samme grunn er det også mange som bruker tauleker for å stresse ned eller for å slappe av.

De opplever en rus av endorfiner som kan gi en euforisk følelse i kroppen.

Derfor kan du enkelt prøve bindeleker, selv om du for eksempel ikke liker spanking, da dette er to vidt forskjellige typer smerte.

En person blir bundet opp med tau

Vær oppmerksom på at det krever teknikk og bevissthet om tausikkerhet å begi seg ut i det universet. Øv på det alene ved å bruke videoer eller ta et taukurs.

Et opplagt sted å begynne er bondage-tau for nybegynnere - den ultimate guiden.

Å leke med tau kan godt være smertefritt, spesielt hvis du ikke lager et oppheng (som du henges opp i) og ikke knytter så stramt.

Hvis du legger flere omslag rundt kroppen, fordeles trykket bedre, det gjør mindre vondt og minner mer om en klem. Du kan med fordel bruke bomullstau da det er ekstra mykt men det egner seg ikke for oppheng da det er tøyelig.

Hvis du heller vil ha et tau som biter fra seg, er det opplagt med et hampetau eller jutetau som materiale. Den egner seg også veldig godt til oppheng.Husk å ha en sikkerhetssaks klar og vær oppmerksom på nervebanene i kroppen.

En person blir bundet opp med tau

Helkroppsfiksering

Dette betyr at hele kroppen er fikset. Det gjettet du kanskje.

Med hva eller hvordan avhenger helt av ditt erfaringsnivå. Er du for eksempel nybegynner er det opplagt med brede spennestropper som kan legges over hele kroppen, ev. med et teppe rundt kroppen først.

Det kan føles som en kjempeklem og mange opplever en økt trygghet ved å være helt fiksert.

En helkroppsfiksering kan eventuelt kombineres med et bind for øynene eller hørselsvern for å sende sansene på en enda dypere reise inn i kroppen.

Herfra kan du og partneren din eksperimentere ved å ligge oppå den som er fiksert for økt trykk, stryke dem over hele kroppen, sitte bak dem og holde rundt dem, eller hva som passer deres måte å leke på.

Selv om det ikke umiddelbart ser spesielt seksuelt ut, kan det føles både vilt og seksuelt å bli låst inne i seg selv og overlatt til partneren sin.

Skal leken være mer seksuell, kan kroppens erogene soner stimuleres på utsiden av plagget, eller det kan lages hull slik at det er plass til å stimulere direkte.

Selvfølgelig kan det være elementer av roller, underkastelse og maktspill i bondagelek, men det er på ingen måte en nødvendighet for å kunne leke med bondage. 

En person som har fått fiksert hele kroppen i en seng

BDSM er mange forskjellige ting

Nå vet du hva den første bokstaven står for, og hvordan du kan leke med hva den innebærer. 

Og samtidig er bondage en av tingene i BDSM som understreker at det ikke trenger å inngå penetrasjonssex i hver eneste lek. 

Det er faktisk langt ifra alltid det er en del av leken, ettersom mange blir tilfredsstilt seksuelt av det mentale aspektet, og i mange BDSM-leker er kjønnsorganene ikke hovedfokus. 

Har du lyst til å inndra kjønnsorganer og penetrasjonssex i leken, gjør du naturligvis det. Det betyr også at bare fordi du sier B, trenger du ikke si S. Det er helt opp til deg og partneren din, hvilke kategorier i BDSM-universet dere har lyst til å utforske.

Person med mansjetter på håndleddene viser tommel opp

Flere artikler

  Få 10 % rabatt på ditt neste kjøpMeld deg på Sinfuls nyhetsbrev

  Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

  Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

  Rask og diskret levering
  Fri frakt ved kjøp over 799 kr
  posten
  helthjem
  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Rask levering

  posten
  helthjem

  Sikker betaling

  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

  Alle modellene er over 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful