TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
  • TickRask og diskret levering
  • TickFri frakt ved kjøp over 800 kr

Menskopp

Menskopper er et miljøvennlig, gjenbrukelig alternativ til tamponger og bind. De er vanligvis laget av gummi eller silikon og settes opp i vagina hvor de samler opp menstrasjonsvæske. Kan brukes i opp til 12 timer ad gangen.

Menskopp - et sunnere, billigere og enklere alternativ

Hva er egentlig en menskopp?

En menskopp er en slags skål laget av et mykt materiale, som for eksempel medisinsk silikon eller ren naturgummi, som føres opp i kvinnens skjede og samler opp blodet som kroppen hennes utskiller under menstruasjon. Skålen, eller koppen, har ofte en tapp i bunnen som gjør det enkelt å dra den ut igjen når koppen skal tømmes eller når menstruasjonsperioden er over. I motsetning til tamponger og bind, er menskopper ikke et engangsprodukt, og kan derfor brukes under hele menstruasjonsperioden og til kommende menstruasjoner uten å måtte byttes ut.

En menskopp kan dessuten sitte inne i opptil tolv timer før den må tømmes og skylles, mens en tampong eller bind gjerne bør skiftes hver fjerde til åttende time. Du får dermed større frihet til å bevege deg rundt uten å måtte tenke på at du må ha ekstra bind eller tamponger med til skift utover dagen. Og du behøver heller ikke være bekymret for å blø igjennom. Sålenge du plasserer koppen riktig vil den fange opp alt blodet som kroppen din utskiller, og du kan derfor foreta deg alt som du ellers pleier å gjøre når du ikke har mensen med din menskopp.

Hvilken menstruasjonskopp bør jeg velge?

Selv om alle menskopper fungerer på denne måten, er det likevel noen få forskjeller mellom de ulike produktene. For det første varierer størrelsen på den enkelte menstruasjonskopp, og det er derfor viktig at du velger en med passende størrelse til deg. Størrelsen på koppen regnes ofte på to måter: om du har født eller ikke, og om du er under 30 eller over 30. Det er nemlig slik at vaginalåpningen gjerne utvider seg i forbindelse med fødsel og i takt med at man blir eldre. Du behøver derfor ikke å måle deg selv eller velge en størrelse “på gefühlen”, men har en god indikator på om du skal ha den minste eller største størrelsen på din menstruasjonskopp.

For det andre varierer formen en smule fra produkt til produkt, og det er derfor lurt å gjøre seg opp noen tanker om hvilken form som egner seg best til deg før du kjøper en menstruasjonskopp. Enkelte produkter har den karakteristiske tappen som vi beskrev tidligere, som gjør det lett å få koppen ut igjen når den skal tømmes. Andre produkter har i stedet en slags hale som går i ett med koppen, og føles dermed bare som en forlengelse av koppen. Det finnes også kopper med et desidert håndtak, som gjør at de er enda lettere å få tak i. Hvilken form du foretrekker er dog i bunn og grunn et spørsmål om smak, da enhver menstruasjonskopp er formet slik at du enkelt skal få den inn og ut når det trengs.

Mensen-kopp - godt for både deg og miljøet

En mensen-kopp er ikke bare et praktisk alternativ til andre hygieneprodukter som for eksempel bind og tamponger. Den er også mer hygiensk ettersom blodet ikke blir liggende i en søppelpose og lukte. Det finnes heller ingen skadelige stoffer i koppene vi selger, og du kan dessuten få kopper som er 100% veganske, så du ikke må gå kompromiss med verdiene dine når du kjøper en mensen-kopp. Mange bind og tamponger, derimot, inneholder klor eller andre skadelige stoffer som kan tas opp i kroppen og kan ha en negativ effekt på helsen.

En annen stor fordel ved å bruke en mensen-kopp er at du ikke behøver å kaste den hver gang den er full (eller det er gått opptil 12 timer), men i stedet kan tømme den i toalettet og deretter skylle den i vasken med lunkent vann og mild såpe før du setter den inn igjen. Hvis du tenker på hvor mange bind eller tamponger du pleier å bruke i løpet av en menstruasjonsperiode, og så ganger det opp med antall menstruasjoner per år - og eventuelt antall år man forventer å ha mensen - blir tallet fort stort. En mensen-kopp kan altså spare miljøet for flere tusen tamponger eller bind - mer miljøvennlig blir det ikke!

Meld deg på Sinfuls nyhetsbrevFå 10 % rabatt på ditt neste kjøp

Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
posten
helthjem
VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Rask levering

posten
helthjem

Sikker betaling

VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

Alle modellene er over 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful