TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
 • TickRask og diskret levering
 • TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
Svarte BDSM leker i skinn spredd ut på betongSvarte BDSM leker i skinn spredd ut på betong
Guider
Copywriter
Publisert:26/04/2022

Guide: Hvordan forberede en BDSM-økt

Innholdsfortegnelse

En BDSM-økt kan være en intens måte å oppleve kroppen din på.

BDSM står for Bondage, dominans, sadisme og masochisme, men handler om så mye mer enn smertelek – det handler om mennesker.

For å få den beste opplevelsen er det viktig at du vet hvordan du kan forbedre en BDSM-økt riktig, og det er der denne guiden kan hjelpe deg.

Du vil lære hva du skal fokusere på før, under og etter økten, slik at du er klar for din egen.

Det hele starter med å forstå hva en BDSM-økt egentlig er, og hvilken bedre måte å forklare det på enn å bruke en metafor om radiobiler.

Disclaimer: Denne bloggen er basert på bruk av titlene "dominerende" og "underdanig", men titlene du bruker er helt opp til deg.

Den dominerende: den som har oversikt og guider den andre gjennom en opplevelse.

Den underdanige: den som underkaster seg og lar seg lede gjennom en opplevelse.

Kvinne med krage og svart kjede

Hva er en BDSM-økt?

En BDSM-økt er en intim opplevelse som ofte inneholder kinky, seksuelle elementer.

Som med all annen lek er det bare fantasien som setter grenser. Dette gjelder også for en BDSM-økt, som best forklares på denne måten:

Tanken på trafikkulykker er ekstremt ubehagelig. Likevel har du sikkert prøvd å sitte i en radiobil på tivoli og kan huske følelsen i magen når du kjørte rundt og krasjet i de andre på banen.

En av forskjellene er at når du sitter i en radiobil, forstår du konteksten rundt den. Du vet i stor grad hvordan det kommer til å gå, og det er noen som har tenkt på sikkerheten din. Det samme gjelder for BDSM-økter.

Her kan ting som vanligvis oppfattes som ekstremt ubehagelige være en virkelig god opplevelse. Dette er mulig fordi du har satt dine forventninger og vet hva som kommer til å skje. Du vet til og med hvor trygt det er.

Selv om du vet at det er en mulighet for å bli "påkjørt", er opplevelsen fortsatt full av overraskelser og morsomme opplevelser.

Kvinne med krage og svart snor

Før BDSM-økten

Kink-forhandling eller bare å sette forventninger er det aller første skrittet mot en positiv BDSM-opplevelse.

Det er her du og partneren din finner ut hvordan BDSM-økten din skal utspille seg.

Man trenger ikke nødvendigvis være enige om alt ned til minste detalj eller om hvilken rekkefølge ting skal skje. Å sette rammer for hva som er greit og hva som ikke er det, gir deg muligheten til å slippe deg løs når dere har kommet til enighet.

Hva er greit for oss? Hva er ikke greit? Vær så spesifikk som mulig.

Jo mer du tørr å åpne opp om hva du ønsker skal skje, jo bedre.

Det er viktig at du tørt å si meningen din til partneren din, slik at det kan bli et best mulig møte mellom dere to. Partneren din kan ikke lese tankene dine (uansett hvor lenge dere har kjent hverandre), så du må si ting høyt.

Husk at dere ennå ikke har startet BDSM-økten og fortsatt er likeverdige. Her skaper du et rom hvor du kan sette ord på følelser og usikkerhet uten å ødelegge den seksuelle stemningen.

Det viktigste er at alle parter ønsker det som skal skje.

Ved å oppgi dine ønsker, grenser og hvilken retning eller stemning du synes økten bør ta denne gangen, synkroniserer du med deg selv og hverandre, noe som er grunnlaget for en god opplevelse.

En mann og en kvinne som sitter på et gulv

Det holder å bli enig om dette

 1. Hva ønsker dere begge å gjøre i dag?
 2. Hva ønsker dere ikke å gjøre i dag?
 3. Hvilken retning/stemning vil du at BDSM-økten skal gå?

For eksempel ...

Hva ønsker dere begge å gjøre i dag?

 • Underdanig : 'Å, jeg vil virkelig at du skal daske til meg i dag.'
 • Dominant : 'Flott! Jeg gir deg gjerne en smekk med vår paddle mens jeg tar godt tak i håret ditt. Vil det være greit?’

Hva ønsker dere ikke å gjøre i dag?

 • Underdanig: ‘Jeg vil ikke at det skal gjøre for vondt i dag, så hvis jeg sier ‘au’ eller begynner å spenne kroppen min, så må du holde litt igjen. Og det minner meg på at jeg skal til svømmehallen på onsdag, så vær forsiktig med blåmerkene.’
 • Dominant: ‘Ikke noe problem. Jeg skal holde igjen litt i dag — og jeg skal holde øye med signalene dine. Bare gi meg beskjed hvis det blir for mye for deg.'

Hvilken retning/stemning vil du at BDSM-økten skal gå?

 • Underdanig: ‘Jeg vil fokusere litt på intimitet i dag. Du må se på meg, sånn at du kan se hvor mye jeg liker det. Og jeg vil gjerne at du guider meg gjennom smerten med noen rosende ord underveis - det ville vært flott.'
 • Dominant: ‘Å, det høres sexy ut. Jeg kommer til å kose meg over å se deg ligge og vri deg i glede. Og ikke vær redd jeg vil definitivt huske på å rose deg underveis.'

Bare fordi den andre personen uttrykker et ønske, betyr det ikke nødvendigvis at det skal være en del av BDSM-økten din. Det handler om å sette opp et rammeverk hvor dere kan leke friere.

Det er greit om du ombestemmer deg i løpet av økten, men mer om det senere.

Både den underdanige og den dominerende parten bør ta hensyn og gi uttrykk for hva de er ålreit med at skal skje under BDSM-økten.

En typisk misforståelse er at det kun handler om den underdanige partens grenser, men den dominerende parten har absolutt også grenser.

For noen er det ubehagelig å bite partneren sin, mens det å daske til dem er ikke det. På denne måten er alles grenser forskjellige, og både den underdanige og den dominerende partens grenser og ønsker er viktige å ta hensyn til.

Selv om det egentlig er et delt ansvar, er det særlig den dominerende partens ansvar å være sikker på at de har fått svar på alt det lurer på før økten faktisk starter.

En mann med en hånd på brystet

‘Jeg har ingen grenser’

Hvis du er helt ny innen BDSM-økter og er begeistret for opplevelsen, kan det virke opplagt å si ‘Jeg har lyst til å prøve alt’ eller ‘Jeg har ingen grense’.

Det kan imidlertid være farlig å begi seg ut i noe der en av partene 'er villig til å gjøre alt', da du ofte ikke vil merke om du overskrider dine egne eller den andre partens grenser før det er for sent.

Her er to forslag:

 1. Snakk om hva dere hver især ønsker og hold dere til det.
 2. Alternativt kan du nevne noe mer abstrakt som du føler du ikke ønsker å gjøre.

På denne måten kan du kjenne på kroppen hvordan det er å ikke ville gjøre noe. Senere, når du kjenner igjen på følelsen, kan du lettere be noen om å stoppe.

To kvinner som sitter på gulvet

Bruk rekvisitter hvis du ikke kommer i gang med samtalen

Hvis det er vanskelig å sette ord på alle tingene du ønsker å gjøre i BDSM-økten, er det lurt å ta utgangspunkt i noe konkret som kan sette samtalen i gang.

Hvis du allerede har sexleketøy kan du bruke dem, men ellers er det lurt å se på nettsider sammen eller gjøre det før dere møtes.

Vis hverandre dine utvalgte sexleketøy, også fjerner dere begge tingene som begge parter ikke vil prøve. På den måten ender du opp med en oversikt over hva dere hver og en ønsker før dere bestiller produktene.

Psst! Les vår ultimate guide til bondage-tau for nybegynnere.

Det gjør det enkelt å huske hva dere har avtalt, og du slipper å bruke alle lekene under hver BDSM-økt. Du kan nøye deg med det som virker naturlig underveis.

Ønsker du å utdype noe om de forskjellige lekene bør du gjøre det. Bruk blikket til å si ‘Ja takk!’, eller si høyt ‘Jeg vil prøve denne, men ikke lenge av gangen’.

Det finnes tusenvis av måter å bruke et sexleketøy på, så det er fortsatt lurt å ha en slags samtale om hva slags BDSM-økt du vil ha, slik at det ikke oppstår misforståelser.

BDSM sexleketøy som ligger på gulvet

Vær enig om sikkerheten

For at alle parter skal vite når BDSM-økten er bra og kan fortsette, og når de skal stoppe eller roe ned, er det nødvendig å bli enige om et “safe word”.

Du kan enkelt si deg enig i at 'Nei' faktisk betyr 'Nei', men det er viktig at du ikke tar denne delen for gitt, og gjør opp forventningene før du starter.

Ellers er det lurt å bruke rødt som signal for når leken må stoppe. Gult når du trenger en pause, og grønt når alt er bra og du vil fortsette.

Hvis du vil leke slik at det ikke er mulig å snakke underveis, for eksempel kneblet i munnen, er det viktig å avtale et stopptegn.

Dette kan for eksempel være å rekke opp hånden, lage fredstegn, åpne og lukke hånden raskt, eller slå gulvet eller veggen to ganger.

Kvinne med BDSM-krage lager et stopptegn

Under BDSM-økten

NÅ er det tid for selve BDSM-økten.

Før du virkelig setter i gang, er det bare en liten ting som er viktig å huske:

Du kan alltid ombestemme deg underveis eller si fra hvis noe ikke føles riktig.

Uansett om det er fordi hånden din sover, eller fordi du har husket viktig informasjon – bryt stemningen hvis noe opptar tankene dine.

Selv om det skal være vondt eller ubehagelig med vilje, må det fortsatt være på en måte som føles i samsvar med dine personlige ønsker og grenser. Jeg kommer tilbake til det senere.

Pinwheel på en skulder

Hvordan starte en BDSM-økt?

Det er mange måter å starte en BDSM-økt på, og for noen kommer det ganske naturlig.

For andre er det utfordrende å gå fra en likeverdig samtale til en ulik maktdynamikk.

Så jeg har satt sammen noen forslag for å komme i gang med økten.

Portal

For å gjøre en overgang til selve BDSM-økten, vil det hjelpe deg å lage en portal.

Sørg for at økten starter når du går gjennom soveromsdøren, når den underdanige parten har blitt brakt på kne, eller når de har tatt på seg et halsbånd.

Steder og gjenstander er spesielt gode å bruke for å starte en økt, da det er noe å forholde seg til fysisk.

Det handler om å ha en overgang for å tilpasse seg det faktum at BDSM-økten har begynt.

En hånd på et dørhåndtak

Det er også lurt å avtale hvordan du skal avslutte økten igjen.

BDSM-økten avsluttes når jeg:

 • tar deg med til sofaen igjen
 • tar av deg halsbåndet
 • legger dette teppet rundt deg.

Å gå ut av portalen igjen kan også gjøre det lettere å akseptere at økten er i ferd med å avsluttes. På denne måten er portaler en avklaring på at man igjen går fra å være 'ulike' til 'likeverdige'.

Kontinuerlig samtykke

Selv om dere har avgjort forventningene før BDSM-økten startet, er det fortsatt viktig å sjekke inn med hverandre underveis.

Legg merke til om blikk, kroppssignaler og lyder stemmer overens med det du ble enige om. Er du i tvil, dobbeltsjekk!

Du kan enten spørre direkte eller si ting som ‘Liker du det?’, ‘Beskriv hvordan det føles’, ‘Se meg i øynene hvis du liker det’.

Kvinne hvisker en annen person i øret

Aldri vær redd for å ødelegge stemningen

Seksuelle stemninger kan føles skjøre uansett kontekst, og det er vanskeligere enn du tror å bryte stemningen.

Det kan føles overveldende å måtte si ‘det vil jeg faktisk ikke allikevel’ midt i en BDSM-økt. Men det er utrolig viktig at du gjør det – du og partneren din vil finne tilbake til økten igjen senere.

Hvis det er for vanskelig i øyeblikket, er det viktig å ha en samtale om det i etterkant.

Selv om det kan være ubehagelig å ta det opp, er åpen og tydelig kommunikasjon hjørnesteinen i intimitet. Vær ærlig og gi rom for hverandres reaksjoner.

Det er viktig å erkjenne hvor vilt vanskelig det kan være å håndheve grensene dine under press.

Som den dominerende parten kan du være ekstra oppmerksom på å ønske samtalen velkommen og kanskje til og med rose den når den underdanige parten setter grenser i BDSM-øktene dine.

Hver gang den underdanige parten får en positiv opplevelse med å si nei, vil det bli lettere og lettere i fremtiden.

Kvinne med mansjetter og hendene på ryggen

Til ettertanke for den underdanige parten

Mange mennesker er nervøse for at de er ‘en dårlig sub’ hvis de ikke sier ja til alt.

Som den underdanige parten er du fortsatt et selvstendig individ. Uansett hva du og partneren din later som, så er dere begge likeverdige mennesker.

Grensene, ønskene og samtykkene til den underdanige parten er minst like viktige som den dominerende partens.

Selv om det kan være gøy å gjøre noe for partnerens skyld i en BDSM-økt, er det viktig at du også synes det er en god økt hele veien.

Mann med gag ball i munnen

Til ettertanke for den dominerende parten

Selv om det er flott å ha både kontroll og ansvar, er det noen ting du må være klar over under BDSM-økter:

Hvis partneren din uttrykker et ønske om en bestemt ting du ikke vet noe om, er det viktig at du innrømmer det.

Det kan være farlig og utrygt for både deg og den underdanige parten å eksperimentere. Kjenn teknikken din, og finn ut hvor risikoen ligger.

Selv om det er viktig å kjenne sine egne svakheter, er det like viktig å utstråle en viss grad av selvtillit.

En dyktig frisør sier ikke plutselig ‘Oops!’ heller. Det gir den underdanige parten en upassende følelse av usikkerhet.

Hadde du litt dårlig treff med pisken under en BDSM-økt? Se så på det som 'et særlig sadistisk øyeblikk' og gå videre (med mindre noe går veldig galt, i så fall bør du stoppe opp og få kontroll over situasjonen).

Du trenger ikke å være superseriøs eller kjempe selvsikker, men det bør være nok til at partneren din er komfortabel med både deg og situasjonen.

Mann med flogger i hendene

Etter økten

Når selve BDSM-økten avsluttes, er det på ingen måte på tide å dra fra hverandre.

For å sikre en god og trygg opplevelse for begge parter er det viktig at dere runder av sakte. Den delen av en BDSM-økt kalles ‘aftercare’ og bør alltid være en del av økten.

Dette kan du gjøre ved å omfavne hverandre, kose eller på annen måte ta vare på den som har blitt presset.

Hvilken type aftercare som trengs etter en BDSM-økt varierer mye, så sørg for å sette ord på det – helst før økten eller på annen måte underveis – hvis det er en bestemt type omsorg du ønsker.

Aftercare og oppmerksomhet

Noen vil gjerne bli omfavnet lenge. Noen vil gjerne snakke om alle opplevelsene, tankene og følelsene du nettopp har delt. Andre ønsker å bli pakket inn i et teppe og ha litt avstand og stillhet.

Ta vare på hverandre, og husk å støtte opp om hverandre riktig – mentalt så vel som fysisk. Bekreft hverandres følelser og opplevelse på en måte som gir mening for deg.

En typisk misforståelse er at kun den underdanige parten trenger aftercare.

Men personen som har dominert den andre i en BDSM-økt har ofte et stort behov for å gi omsorg og sørge for at den underdanige parten har det bra, samt være trygg på at det var en god opplevelse.

Uansett om du er den underdanige eller dominerende, har de fleste av oss behov for en form for bekreftelse på at vi taklet det bra og kan komme sakte tilbake fra økten.

En mann holder en kvinne

Humørsvingninger

Jo høyere du er, jo hardere blir fallet.

Når du først har hatt en skikkelig opplevelse med en BDSM-økt, kan de kommende dagene innebære et ‘fall’. Det vil si et redusert energi, selvfølelse, humør eller lignende.

Blant annet frigjør BDSM-økter store mengder dopamin i hjernen. Men på et tidspunkt vil det gå tom og hjernen trenger tid til å bygge opp et lager igjen, og her kan du oppleve et fall.

Hvordan det føles og når det skjer varierer. Noen opplever det ikke, men de fleste vil oppleve en form for fall ca. 1–3 dager etter en lang, dyp og tung økt.

Det kan skje på forskjellige måter. Du kan plutselig tvile på om partneren din hadde en god opplevelse i det hele tatt. Du kan begynne å skamme deg over å ville gjøre den slags ting, eller andre følelser som du ellers ikke ville opplevd.

Det kalles et ‘fall’. Også kjent som 'sub-drop', selv om den dominerende parten også lett kan oppleve det.

Hvis du opplever et fall, kan det hjelpe å ta kontakt med partneren din og be dem bekrefte at det var en god opplevelse, at du er en god partner, og at det du opplever nå er helt naturlig.

I tillegg kan du utøve litt egenkjærlighet og egenomsorg: spis favorittmaten din, ta et varmt bad eller pakk deg inn i et teppe.

Det viktigste er at du tar vare på deg selv og husker at det du opplever er et kortvarig fall som snart forsvinner igjen.

Kvinne som sitter og dekker ansiktet med hendene.

Hva bør jeg huske når det gjelder BDSM-økter?

Alt dette er noe du må ta hensyn til når du velger hvilken type BDSM-økt du vil utforske fra tid til annen.

Den som er med på leken, må smake steken – leker du med tyngre ting, må du også gi plass til tyngre reaksjoner. Hvis du planlegger deretter, gjør du det allerede ganske bra.

BDSM er en endeløs lekeplass, men husk at dere må være fornuftige voksne som vurderer når det blir for risikabelt eller når nok er nok.

Jo bedre dere kjenner hverandre, jo dypere kan dere gå. Ta ett skritt om gangen, trå forsiktig og lær om dine egne grenser og reaksjoner – på den måten får du de beste opplevelsene med BDSM-økter.

Kos dere!

Flere artikler

  Meld deg på Sinfuls nyhetsbrevFå 10 % rabatt på ditt neste kjøp

  Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

  Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

  TickRask og diskret levering
  TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
  posten
  helthjem
  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Rask levering

  posten
  helthjem

  Sikker betaling

  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

  Alle modellene er over 18 år.

  Copyright © 2008-2023 Sinful