TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
  • TickRask og diskret levering
  • TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
Mann som sitter på en seng med bar overkropp og tar seg til ryggenMann som sitter på en seng med bar overkropp og tar seg til ryggen
Guider
Author
Publisert:05/08/2019

Guide: 10 sexstillinger til deg med dårlig rygg

Innholdsfortegnelse

Ryggproblemer behøver ikke å bety slutten på sexlivet ditt. Det finnes flere sexstillinger som både du og din rygg kan få glede av. Både med og uten sexleketøy.

En dårlig rygg kan virke utrolig hemmende for ens sexliv. Smerten i seg selv kan ta fra deg lysten og når du først overvinner den og setter i gang, kan du føle deg begrenset av de stillingene som ikke gjør vondt for ryggen. I verste fall kan de begrensede valgmulighetene føre til at du kjeder deg under sex.

Men fortvil ikke! Med litt kreativitet og tålmodighet kan du nemlig nyte alle dine favorittstillinger og flere til med noen små endringer. Hvilke stillinger som fungerer for deg, avhenger av hvilken type ryggproblemer du har og ditt samt partnerens erfaringsnivå.

I denne guiden gir vi deg tips til hvordan du kan nyte sex på tross av smertene, og du får dessuten våre beste forslag til stillinger som du kan prøve hjemme – uten at det går utover ryggen.

Typer av ryggproblemer

Det finnes to overordnede former for ryggsmerter som har deres utspring i de bevegelsene musklene våre lager: bøye- og strekkebevegelser. Bøyemusklene, også kalt fleksorene, fremkaller bøyebevegelsen fleksjon når de trer i funksjon. Strekkemusklene, også kjent som ekstensorene, fremkaller strekkebevegelsen ekstensjon.

Når man er fleksjonsintolerant får man vondt når man sitter for lenge av gangen eller bøyer seg forover. Man har det best når man står oppreist eller skyter rygger fram. La oss kalle denne typen “svaiere”.

Når man er ekstensjonsintolerant derimot, får man vondt når man ligger på magen eller skyter ryggen fram. Man har det best når man krummer ryggen. Vi kaller denne typen for “krummere”.

Generelle råd

Her får du noen generelle tips til hvordan du kan nyte sex selvom du har ryggproblemer.

Bruk dempere For å unngå smertene må man ofte være litt kreativ og benytte seg av forskjellige understøttende rekvisitter. Du kan for eksempel bruke puter eller håndklær som du ruller sammen for å gi kroppen din den støtten den har bruk for. Du kan gjerne bruke underlaget til å støtte hodet, knærne eller hoftene.

Snakk med partneren din Hvis en av dere ikke er plaget av smerter, bør denne personen løpende sjekke om den andre er OK. Personen med ryggsmerter bør til gjengjeld være åpen og ærlig med den andre når noe gjør vondt.

Velg riktig tidspunkt Ikke vær overmodig eller bit i deg smertene for å ha sex når ryggen gjør vondt. Det er best å vente til smertene avtar og dere begge kan nyte samleiet til det fulle.

Ta det med ro Men pass på at det ikke blir altfor voldsomt når dere endelig setter i gang. Ryggen har det bedre av at dere tar det med ro og langsommere sex kan dessuten føles utrolig sensuelt og intimt.

Hold deg til faste underlag Med mindre du har en massasjebenk hjemme, kan du ta putene vekk fra sofaen og legge de på gulvet. Mer støtte betyr mindre smerte.

De 10 beste stillingene for ryggen

Hvis du vil ha noen stillinger i ermet som du kan hente fram når ryggen gjør ekstra vondt, kan du prøve en eller flere av disse stillingene.

Doggy style-stillinger

Doggy style er en av de mest tilpasningsdyktige stillingene og er dermed en fantastisk mulighet for personer med ryggproblemer. Nedenfor er utvalgte versjoner av doggy style-stillingen som dere kan gi dere i kast med. Prøv de sånn som står beskrevet eller miks og match elementer fra de ulike variantene som fungerer for deg. Du kan også lage nye kombinasjoner, alt etter hva du og partneren din foretrekker.

Tradisjonell doggy Best for: Mottakende svaiere og/eller givende krummere Mottakeren går ned på alle fire. Det er viktig at mottakeren ikke går hele veien ned på albuene (en mer avansert doggy-variant) da dette kan føre til at man krummer ryggen. Giveren kneler bak mottakeren og trenger inn bakfra. Bonus! Svaiet rygg føles ikke bare deilig for mottakerens rygg, men lar giveren trenge dypere inn i mottakeren til stor nytelse for dere begge.

Illustrasjon av en person som står på kne og holder på hoftene til en person som står på alle fire

 Liggende hund

Best for: Mottakende svaiere

Mange kjenner kanskje denne sexstillingen som “liggende hund” (se vår ultimate guide til sexstillinger). Ved ryggsmerter fungerer denne varianten av doggy style aller best hvis mottakeren legger puten under overkroppen. Stillingen er dessuten et godt alternativ til par som grunnet høydeforskjell har vanskelig for å ha sex mens de ligger i skje. Mottakeren legger seg på magen med en pute under brystet, vekten på underarmene og med hodet vendt opp. Den givende partneren kan stå, stå på kne eller lene seg innover mottakeren og trenge inn bakfra.

Illustrasjon av sexstilling der en person ligger på magen med en pute under bekkenet og den andre personen står på kne bak

Stå på kne

Best for: Svaiere

Denne stillingen gir giveren god mulighet for å leke med partnerens bryster, skuldre, klitoris eller penis – eller til å rive litt i mottakerens hår. Den er mest behagelig hvis dere kneler på sengen, men holder overkroppene deres oppreist. Mottakerens rygg presses mot giverens brystkasse. Eksperimentér med forskjellige armstillinger, avhengig av hva dere synes er mest behagelig. For å imøtekomme eventuelle høydeforskjeller kan den laveste partneren legge en pute under knærne, eller giveren kan plassere sine ben mellom mottakerens og dermed justere mellomrommet mellom bena sine – og dermed også høydeforskjellen.

Illustrasjon av sexstilling der to personer står på kne med ansiktet samme vei

Ridende stillinger

Disse stillingene kalles normalt for “cowgirl”, men du behøver jo ikke å være en jente for å dyrke sex i en ridende stilling. Felles for disse stillingene er at mottakeren bevarer kontrollen og giveren kan dermed slappe mer av. Generelt bør den med ryggproblemer utføre minst mulig arbeid og bevege seg så lite som mulig mens dere har sex. Disse stillingene er derfor gode hvis det er giveren som har vondt i ryggen.

Ridende med pute

Best for: Givende svaiere Enhver variasjon av den ridende stillingen er fantastisk sålenge den liggende partneren har en pute under den nederste delen av ryggen til å støtte dens naturlige svai. Sålenge den er på plass, kan dere bare gi gass med ridingen. Som mottaker kan du vende deg mot eller vekk fra partneren din mens du sitter på huk eller kneler og rider ranke, støter, sirkulerer eller beveger hoftene dine på den måten som føles aller best.

Illustrasjon av sexstilling der en person ligger på ryggen og en annen sitter oppå den liggende personen så hoftene møtes

Ridende med stol Best for: Givende svaiere Denne varianten av ridning bringer dere enda tettere sammen og kan således skape en mer intens og intim opplevelse. Giveren setter seg på en robust stol uten armlener, eller på sofaen, mens mottakeren setter seg over skrevs og glir på plass med ansiktet vendt enten mot eller vekk fra partneren. Mottakerens føtter kan hvile mot gulvet, bøyes opp og hvile mot stolen eller sofaen, eller de kan bøyes helt tilbake, så hele underbenet hviler på setet. Lek dere fram til den posisjonen som føles aller best og prøv å ride opp og ned, beveg hoftene frem og tilbake, og støt og løft opp skiftevis.

Illustrasjon av sexstilling der en person sitter på en stol og den andre sitter over skrevs

Omvendt misjonær Best for: Mottakende krummere Når mottakeren er øverst er det ikke bare godt for givere med ryggsmerter. Denne varianten er også fantastisk for mottakere som synes det er mer behagelig å stå opp eller bøye seg fremover. Det er samtidig en utrolig intim stilling. Giveren legger seg ned med en pute under nedre del av ryggen om nødvendig, og med benene løftet, men bøyd. Mottakeren setter seg over skrevs, holder fast rundt partnerens ankler og lener seg forover, så ryggen er krum i stedet for svai.

Illustrasjon av sextilling der en person ligger på ryggen med bene bøyd opp og en annen står over skrevs på kne

Misjonærstillinger

Det finnes atskillige versjoner av den klassiske misjonærstillingen der mottakeren får lov å slappe av og utføre en mindre del av arbeidet.

Pannekake med pute Best for: Mottakende krummere Mottakeren legger seg ned med en pute eller et håndkle under nedre del av ryggen. Bøy knærne og trekk de opp mot armhulene. Giveren kneler med rank rygg og gir dermed god mulighet for å leke med partnerens klitoris eller penis. Len deg forover for ytterligere kroppskontakt, kyss og klem.

Illustrasjon av sexstilling der en person ligger på ryggen med benene bøyd opp mot armhulene og en anden person sitter på kne og lener seg fremover

Den gyngende båten

Best for: Svaiere Den tradisjonelle misjonærstillingen tillater ikke mye klitoriskontakt, men det kan man enkelt gjøre noe med. Legg dere først i misjonærstilling, det vil si med mottakeren på ryggen og eventuelt en pute eller lignende til å støtte opp under korsryggen. Giveren svaier i ryggen ved å støtte seg fremover på strakte hender. Dermed kan giveren forsøke å trenge enda lengre inn, så penisroten og kjønnsbenet kan gnis mot klitoris. Som mottaker har du lett bøyde ben og presser dem oppover mot partnerens lår, så det oppstår et press i begge retninger. I stedet for en støtende bevegelse inn og ut skal dere bevege hoftene samstemt i en forsiktig, gyngende bevegelse. Det er en mild og skånsom stilling for kroppen, men kan likevel bringe dere stor nytelse hvis den blir utført på korrekt måte. Klitoris vil i hvert fall røpe når dere gjør det helt riktig.

Illustrasjon av sexstilling der en person ligger på ryggen med lett bøyde ben og den andre ligger oppå med svaiet rygg

Andre gode stillinger mot ryggsmerter

Her er et par andre stillinger som dere også kan prøve dere på.

Skjeen Best for: Givende krummere og mottakende svaiereFor mange med ryggproblemer er skjeen en sikker og tilbakevendende stilling i soverommet. Ut over å være en mild stilling er den også svært intim og gir giveren mulighet for å leke med mottakerens bryster, klitoris eller penis. Når man lider av ryggsmerter kan man lett føle seg ensom, isolert og til besvær. Den tette tilknytningen som skjeen muliggjør vil gavne både deg og ryggen din. Begge legger seg ned på siden med giveren bakerst, som enten kan trenge inn vaginalt eller analt. Vinkelen på denne stillingen fungerer spesielt godt til stimulering av både G-punkt og prostata. Tips: Bruk en vibrator til å stimulere mottakerens klitoris med – det kan være alt fra en liten klitorisvibrator til en større magic wand. Eller prøv å ta på en fingervibrator og bruk den til å stimulere partneren rundt testiklene og i lysken.

Illustrasjon av sexstilling der to personer ligger i skje

Spork med pute Best for: Mottakende svaiereHvis repertoaret av sexstillinger er begynt å bli kjedelig, eller mulighetene føles begrenset, kan “spork”-stillingen være svaret på deres sex-bønner. Spork er en sammenslåing av de engelske ordene “spoon” og “fork” som på norsk betyr skje og gaffel. Med andre ord inntar man en stilling som minner om skjeen, men dere skal være litt mer kreative med benarbeidet for å få noe “gaffel-action” også. Giveren legger seg ned i en 90 graders vinkel med underlivet så tett opp mot mottakendes som mulig. Mottakeren løfter det ene benet opp på partnerens skulder og vender det lett utover uten å bøye kneet for mye. Det motsatte ben hviler på giverens ene lår, mens giveren holder fast rundt det løftede benet og bruker det til å geleide seg inn i mottakeren – enten vaginalt eller analt.

Illustrasjon av sexstilling der en person ligger på ryggen med benene spredd og lett bøyd og den andre personen ligger på siden med hoftene presset mot den andre

Bevar nysgjerrigheten!

Uansett hvilke sexstillinger dere kaster dere ut i, er det viktigste at dere er nysgjerrige og tar vare på kroppene deres. Legg merke til hvilke bevegelser og stillinger som føles behagelige og nytelsesfulle, og hvilke som gjør vondt. Og husk: alt kan endre seg med tiden. Fortsett derfor med å utforske og prøve ut nye stillinger, og gå tilbake og prøv stillinger som ikke fungerte tidligere, men som kanskje fungerer nå. Det er nemlig mulig at suksessen dere opplever med de nye stillingene kan gi dere idéer til hvordan tidligere stillinger kan fungere bedre. Bygg opp et stillingsrepertoar som dere kan velge fra, avhengig av hvordan kroppen har det den dagen.

Ikke glem sexleketøyet

Når du utforsker sexposisjoner, er det selvfølgelig også åpenbart å bruke noen sexleketøy. Ryggproblemer trenger nemlig ikke å sette en demper på å eksperimentere med og være nysgjerrige på morsomme og spennende produkter som kan ta den seksuelle opplevelsen til et nytt nivå.

For eksempel kan det være en parvibrator som du kan ha med i sengen eller i det offentlige rom når du vil gjøre det hele litt ekstra pirrende. Du kan også prøve en vibrerende penisring, som kan være til stor fordel for begge parter i flere av de nevnte sexposisjonene som er bra for ryggen. Det finnes mange alternativer, og det handler om å være litt kreativ og vurdere hvordan du kan innlemme de forskjellige sexleketøyene, slik at det tilfører opplevelsen noe og ikke blir et hinder i forhold til ryggproblemene.

Meld deg på Sinfuls nyhetsbrevFå 10 % rabatt på ditt neste kjøp

Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
posten
helthjem
VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Rask levering

posten
helthjem

Sikker betaling

VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

Alle modellene er over 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful