TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
 • TickRask og diskret levering
 • TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
Skisse av 3 forskjellige sexstillinger på en fargerik bakgrunnSkisse av 3 forskjellige sexstillinger på en fargerik bakgrunn
Guider
Author
Publisert:23/04/2023

Den ultimate guiden til sexstillinger

Innholdsfortegnelse

Sex kan sammenlignes med et puslespill som det finnes mange forskjellige måter å legge på. Faktisk er det kun din egen fantasi som setter grenser for hvordan du velger å legge puslespillet med din(e) partner(e).

Det finnes uendelige muligheter med alt fra den klassiske misjonærstillingen til mer kinky stillinger med BDSM-utstyr og Kama Sutra-stillinger som virkelig setter kroppsstyrken og smidigheten på prøve.

Hvilken sexstilling er det best å starte med?

Tja… det er faktisk opp til deg. Seksuelle preferanser er svært individuelle og alle kropper er forskjellige. Det er nettopp derfor det er så viktig å prøve noe nytt en gang i mellom. 

Du kunne for eksempel starte med en ny stilling som ligner på en du allerede kjenner og nyter. Eller hvis du vet at du partneren din liker en bestemt type sex, som analsex, kan dere starte med å prøve en ny stilling innenfor denne sjangeren. Eller dere kan kaste dere ut i noe helt nytt og se hvordan det går. Husk at humor også bidrar til å styrke intimiteten og kan hjelpe med å føre dere enda nærmere hverandre. 

Det skal likevel sies at noen sexstillinger er mer fysisk utfordrende og involverer krevende bevegelser som i verste fall kan medføre skader. Hvis dere velger å starte ambisiøst, er det derfor viktig at dere prøver dere frem og at du løpende forsikrer deg om at partneren din har det bra. Hvis en bestemt stilling viser seg ikke å fungere for dere, eller en av dere, kan dere alltids gå videre til en annen.

Og så til stillingene!

Som sagt er det kun fantasien som setter grenser for hva dere kan gjøre og det finnes derfor uendelig med stillinger der ute. Vi kan av den grunn ikke gi deg en utømmelig liste - og vi kjenner garantert heller ikke til alle - men vi har plukket ut noen av de mest populære stillingene innenfor de ulike sjangrene, så du får et lite innblikk i hva folk flest liker.

Vanilje med en vri

Du behøver ikke dildoer eller bind for øynene for å gi sexlivet ditt en boost. Men hvis du vil friske opp tingene litt, kan det være nok å vende seg rundt, bytte plass eller rett og slett reise seg og gjøre det stående. Her får du noen gode alternativer til misjonæren for deg som er nysgjerrig på andre stillinger. Kanskje er det en av disse som vil ta sexlivet ditt til nye høyder? Du finner i hvert fall aldri ut av det med mindre du prøver.

1. Doggy style

Dette er en klassiker. Stillingen er dyrisk og er enkel å få til.  Den gir det meste av kontrollen til personen bak. Den gjør det også mulig å penetrere dypere samt stimulere G-punktet dersom personen foran er en kvinne og hun penetreres vaginalt. Det er faktisk denne stillingen som mange får den beste G-punktsstimuleringen med og som dermed gir dem den beste sjansen for å oppnå en G-punktsorgasme

Illustrasjon av sexstillingen doggy style

2. Cowgirl

Denne stillingen er perfekt for hun som gjerne vil ta kontroll over situasjonen og gi partneren sin fullt utsyn til godene. Stillingen kan være langsom og forførende eller den kan være som et kappløp mot målstreken. Du kan enten løfte hoftene og la partneren din styre støtene eller du sette deg helt ned og selv justere den utfyllende følelsen ved å lene deg framover eller bakover.

I cowgirl får partneren din mulighet til å ta en pause fra støtingen og kan i stedet lene seg tilbake og nyte synet av deg mens du rir ham. Du får dermed gode utsikter til orgasme, da det er du som har kontrollen.

Illustrasjon av sexstillingen cow girl

… og prøv deretter å snu deg rundt

I enkelte tilfeller er det ikke mer som skal til. Bli sittende oppå partneren din, men snu deg rundt 180 grader, så du kan ri ham bakfra. Stillingen er en anelse mer komplisert enn den klassiske cowgirl-stillingen, da vinkelen gjør det vanskeligere å holde tempoet samt rytmen.

Vi anbefaler derfor at du prøver deg sakte frem, setter tempoet ned og eksperimenterer med å lene deg fremover eller tilbake. Når du mestrer denne varianten er den ikke mindre enn fantastisk og gir samtidig partneren din en pirrende utsikt fra der han ligger, når han ikke kan se ditt ansiktsuttrykk og må danne seg et bilde av hvordan ansiktet ditt vrir seg av nytelse. Omvendt cowgirl er dessuten ideell til G-punktsstimulering.

Illustrasjon av sexstillingen omvendt cowgirl

3. Skjeen

Denne stilling kombinerer sex med å ligge i skje og lar dere dermed bygge tempoet opp på en behagelig måte samt variere mellom et sakte og raskt tempo. Den gir dere også mulighet for å eksperimentere med samlede og spredte ben, da det ene benet kan legges over partnerens ben for å variere dybden av penetreringen. Skjeen fungerer også glimrende til analsex og kan inngå som et kompromiss mellom klem og kink.

Illustrasjon av sexstillingen skjeen

La munnen gjøre jobben

Hvis dere liker oralsex, er det uendelige mange måter å variere samleiet på - både med nye vinkler og nye områder munnen kan gå på oppdagelse i. Her er noen stillinger til både fellatio (for partnere med penis) og cunnilingus (for partnere med vagina) samt en vri på den klassiske 69-stillingen. God fornøyelse!

1. Krabben

Denne stillingen er en sikker hit blant mange, uansett om man er giver eller mottaker. Partneren din legger seg på ryggen med bøyde kne og en pute eller to under hodet. Deretter legger du deg med ryggen på partnerens overkropp og lar hodet hvile på hans eller hennes lår. Bena dine plasseres på hver sin side av partneren din sitt hode. Sørg for at du ligger nærme nok munnen til partneren din, så han eller henne ikke må anstrenge seg for å rekke opp til underlivet ditt. Partneren din har nå ubegrenset tilgang til godsakene og kan dessuten beføle brystene dine for å gjøre leken enda mer pirrende. Et lite tips: bruk dine egne hender til å kjærtegne din partners kjønnsdeler.

Illustrasjon av sexstillingen krabben

2. Stående 69’er

Som de fleste nok kan regne ut, er denne stillingen fysisk krevende. Den sterkeste og tyngste av dere begynner derfor med å sette seg ned. Den andre setter seg deretter foran ham eller henne på kne med albuene foran seg. Nå kan personen som sitter løfte den andres ben opp på skuldrene, så begge får hodet mellom bena på den andre. Sørg for at dere holder armene rundt hverandre i et fast grep, slik at når personen som sitter reiser seg, vil den andre ikke falde ned i gulvet med hodet først. OBS! Dette er ikke en stilling dere skal prøve for lenge, høyst i noen få minutter - og KUN hvis den som holder den andre er sikker på at han eller henne er sterk nok til det.

Dere kan med fordel fortsette leken i den tradisjonelle 69-stillingen, der den ene ligger ned på ryggen og den andre ligger oppå ham eller henne i motsatt retning. Hvis dere vil gjøre det ekstra behagelig, kan dere legge dere nå på siden begge to, og dermed også få mulighet til å leke med hverandres bryster, testikler og anuser.

Illustrasjon av sexstillingen stående 69'er

3. Deep Throat-servering

Det er nødvendig at man har erfaring med å få penis dypt ned i gapet før man gir seg i kast med denne stillingen. Men når det er sagt, er det en perfekt stilling å utøve “deep throating” med, da munnen forlenges av halsen og dermed kan ta mer av hans penis.

Da partneren din vil ha stor bevegelsesfrihet i denne stillingen, kan det være lurt å bruke hendene dine til å styre tempoet og styrken på støtene. Pass på at du slapper av i svelget og nyt den utrolig frekke følelsen av ballene hans på øyelokkene dine. Et lite tips: legg deg på et bord som er like høyt som hoftene hans, så han ikke behøver å gå langt ned i kne for å få penisen i samme høyde som munnen din. Og hvis du trenger litt ekstra hjelp til å slappe av, kan du prøve en deep throat-spray som nedsetter din brekningsrefleks.

Da din partner vil have stor bevægelsesfrihed i denne stilling, kan det være en god ide at tage dine hænder til hjælp, så du kan styre slagets gang. Slap af i svælget, og nyd følelsen af hans testikler på dine øjenlåg.

Tip! Det kan være en god ide at lægge på et bord, så din partner ikke skal gå langt ned i knæ for at få penis i rette højde i forhold til din mund.

Illustrasjon av sexstillingen deep throat-servering

Gjør det på den greske måten

Grekerne er så heldige at de har fått oppkalt analsex-disiplinen etter seg. Når det gjelder analsex, er det viktig at dere ikke kaster dere ut i avanserte stillinger før dere kjenner til de grunnleggende teknikkene. Dere kan lese mer om i guiden vår Slik kommer dere godt i gang med analsex. Det er likevel tre gylne råd som alle bør følge, uansett nivå:

 • Sørg for å være godt oppvarmet før dere går i gang (f.eks. med en liten analplugg).

 • Vær sikre på at dere begge er klare (kommunikasjon er nøkkelen).

 • Bruk analglidemiddel - og gjerne mye av det

Vi gir dere tre forslag til nye analsex-stillinger som kan gjøre bakdørslekene ekstra nytelsesrike. Men husk at selv om dere har erfaring med analsex, kan det ofte ta litt tid å venne seg til en ny stilling, så vær tålmodige med hverandre. Hvis det ikke går helt som dere hadde tenkt første gangen, så må dere ikke gi opp, fremfor dere venter nemlig den beste analsexen noensinne!

1. Sfinksen

Denne stillingen er en variasjon av den klassiske doggy style-en. Her går mottakeren ned på huk med spredte ben, og lener seg frem på albuene så baken løftes opp. Giveren, derimot, strekker bena ut fra en oppreist posisjon på knærne, slik at det blir lagt mer press på mottakeren. Sfinksen både føles og ser utrolig sexy ut.

Den er relativt enkel å få til, men kan være en utfordring for mottakeren, da ham eller henne bærer all vekten på sine armer og hender. Men den er fremdeles verdt strevet, da den gir dere gode muligheter for g-punkts og prostatastimulering. Prøv eventuelt å støtte armene på en fast pute eller to, så du kan holde stillingen lenger.

Illustrasjon av sexstillingen sfinksen

2. Det lille løftet

Enda en variant av doggy style, der mottakerens hode og overkropp senkes helt ned på underlaget, så baken løftes opp mot giveren. Hvis mottakeren ligger på noen puter (eller enda bedre - en sexpute), blir stillingen betydelig mer komfortabel. I denne stillingen forsterkes prostata- eller g-punktsstimuleringen, da disse erogene sonene vil være nærmere giveren. Men vær oppmerksom på at stillingen gjør det vanskelig å kommunisere med kroppsspråk, så å si hva som føles godt og ikke godt til partneren din. Tips! Denne stillingen fungerer også glimrende den andre veien - altså analversjonen av misjonærstillingen, der sexputen også hjelper mottakeren med å løfte opp baken, så giveren lettere kan penetrere og dere kan få øyekontakt med hverandre.

Illustrasjon av sexstillingen det lille løftet

3. Hengselet

Hengselet er en intens stilling som gjør det mulig å trenge ekstra dypt inn, men den krever en viss utholdenhet hos begge parter. Den som penetrerer skal ha det ene kneet på sengen, mens foten på det motsatte ben hviler flatt ned på sengen. Giveren lener seg deretter tilbake og legger vekten på hendene. Mottakeren står på alle fire med underarmene hvilende på sengen, men kun med knespissen og tærne på sengen, så rompa får et ekstra løft. Og vi bruker med vilje sengen som underlag her, da både knær og albuer behøver støtte, og derfor behøver et mykt underlag for optimal komfort. Man kan også bruke en pute til å avlaste mottakerens underarmer og skuldre. 

Navnet kommer av at bena deres vil vikles delvis inn i hverandre, slik at dere er “låst sammen” som et hengsel. Stillingen er som sagt både intens og ganske avansert, så det kan være lurt å vente med denne til slutten av leken, når dere begge er ordentlig tente og dermed raskere kan oppnå klimaks. Tips! Hvorfor ikke også prøve denne stillingen til vaginal penetrering?

Illustrasjon av sexstillingen hengselet

Bondagesex

Det sier nesten seg selv at bondagesex involverer en eller annen form for bondage-utstyr. Men det behøver ikke å være mer avansert enn å binde motparten til sengen med et belte eller slips à la Christian Grey. 

Det kan være utrolig pirrende for begge parter at man for eksempel ikke kan bruke hendene sine, og at motparten dermed får mer kontroll.

1. Sprellemannen

I denne stillingen tvinger man partneren sin til å ligge på en seng med spredte ben og armer ved hjelp av f.eks. mansjetter. Man kan selvfølgelig også ta andre rekvisitter i bruk til å binde ham eller henne med. Den ene av dere legger seg på ryggen ned på sengen med armer og ben spredt mot hvert sitt hjørne av sengen. Håndledd og ankler bindes deretter til sengerammen, så man er låst fast i sprellemannsstillingen (hvis man ikke har sengestolper eller lignende på sengen, kan et bondagesett, som spennes fast under sengen eller madrassen, være løsningen). Motparten har nå full tilgang til den som ligger i sprellemannsstillingen, og denne sårbarheten kan være ekstra opphissende for dere begge, samtidig som det åpner opp mange lekemuligheter.

Prøv for eksempel å tilføye et blindfold eller en gag til leken for ytterligere å forsterke følelsen av sårbarhet. Men husk å holde øye med den fastbudnes blodsirkulasjon, da hendene blir følelsesløse av å holdes over hodet over tid. Sørg dessuten for at mansjettene ikke sitter for stramt rundt håndledd og ankler - det skal være mulig å få en finger mellom mansjetten og kroppen. Tips! Hvis dere vil gjøre stemningen ekstra kinky, kan den som skal bindes fast legge seg på magen i stedet for på ryggen. Det kan nemlig føles utrolig pirrende å ikke ha oversikt over hva den andre gjør med eller planlegger å gjøre.

Illustrasjon av sexstillingen sprellemannen

2. Bondagestolen

Denne stillingen foregår, som navnet hentyder, på en stol. Her bindes den ene av dere fast til en stol - velg gjerne en tyngre variant som ikke velter så enkelt. Dere kan både bruke tau og tape til å binde fast med, men vi anbefaler særlig tape til nybegynnere, da det er enkelt og fort gjort for alle. Det gode ved denne stillingen er at den ikke belaster den fastbundne partneren i særlig grad fordi han eller hun sitter ned.

Samtidig gir den motparten utmerket tilgang til den fastbundnes bryster og brystvorter, og hvis bena tapes fast til yttersiden av stolbenene, åpner det enda mer opp til f.eks. klitorisområdet, som med fordel kan pirres med en vibrator, motpartens fingre eller en villig tunge. Med bondage-tape kan dere altså variere hvor mye av den bundnes bevegelighet skal begrenses, og det kan dessuten kombineres med en rekke bondage-tilbehør som f.eks. blindfolds, gags og annet BDSM-utstyr for en ekstra kinky opplevelse.

Illustrasjon av sexstillingen bondagestolen

3. Frosken

Denne stillingen tar doggy style til et helt nytt nivå ettersom håndleddene bindes til anklene. Be partneren din om å knele på sengen, med hode og skuldre hvilende på madrassen eller en pute, og med armene imellom benene så de er på linje med anklene. Håndleddene fastlåses deretter til anklene med tau eller tape, mansjetter eller med en spredestang. Frosken hemmer den fastbundnes bevegelsesfrihet i stor grad og gjør vedkommende svært sårbar. Sørg derfor for at dere snakker om det som skal skje i forkant og at dere finner et stoppord (som ikke er stopp!), slik at dere øyeblikkelig kan stanse leken dersom det blir nødvendig. Stillingen fungerer utmerket til både anal og vaginal sex, men dere kan også forsøke dere på mer kinky aktiviteter som spanking og smertelek med utstyrt som floggers og spekulums.

Illustrasjon av sexstillingen frosken

Ninjasex

Med denne sjangren beveger vi oss nå over i Kama Sutra-seksjonen, som setter litt høyere krav til smidighet og utholdenhet. Vi har gitt følgende stillinger en vanskelighetsgrad fra 1-10. Vanskelighetsgrad 10 bør kun forsøkes hvis begge parter er smidige og fysisk sterke.

1. Bambuskløyveren

Dette er en klassisk Kama Sutra-stilling som er en relativt ukomplisert variant av misjonærstillingen, men som fremdeles krever litt smidighet for den med bambusen (altså benet) i været. Mottakeren ligger på ryggen og løfter det ene benet strakt opp i luften, mens motsatt ben ligger ned på underlaget. Giveren setter seg overskrevs på partnerens nederste ben, mens det andre får lov å hvile mot skulderen. Hold fast rundt det løftede benet, mens du trenger inn og støter.

En av de store fordelene ved bambuskløyveren er at den gir giveren mulighet til å trenge dypt inn. Den gir også god tilgang til klitoris som kan stimuleres med hender eller klitorisvibrator. Hvis stillingen blir for utmattende, kan det øverste benet senkes, mens det andre løftes opp og hviler mot partnerens skulder. Vanskelighetsgrad: 5

Illustrasjon av sexstillingen bambuskløyveren

2. Tangen

I denne stillingen ligger mottakeren på siden av sengen med halvdelen av overkroppen, mens den andre halvdelen henger i luften. Mottakeren støtter med albuene på sengen. Hvis ham eller henne derimot kan tenke seg en ekstra utfordring, kan tangen utføres uten hjelp av en seng og med hånden på gulvet som den eneste støtte (som vist på bildet).

Giveren står vendt mot partneren med et godt grep rundt hoftene/livet, mens benene brukes til å holde partnerens nederste ben nede, og den ene armen holder det andre benet oppe, slik at penis (eller strap on) kan penetrere mottakeren. Vanskelighetsgrad: Sengen 7, Frittstående 10.

Illustrasjon av sexstillingen tangen

3. Triceps dips

Denne stillingen kan utføres på to forskjellige måter. De krever begge god styrke, men er ikke umulige å få til. Giveren sitter i dette tilfellet på f.eks. en sofa, og strekker armene ut bak seg i en dip, mens føttene hviler på et sofabord eller en puff. Mottakeren setter seg overskrevs, mens giveren bruker armene sine til å skyve seg selv opp og ned.

Mottakeren senker og løfter seg nå ned over partnerens penis (eller strap on). Utfordringen ligger selvfølgelig at man skal være i veldig god form for å kunne gjøre dips i lengre tid, samtidig som man konsentrerer seg om å holde penisen/strap on-en inne i partneren. 

Lykke til og pass på hverandre!Vanskelighetsgrad: 9.

Illustrasjon av sexstillingen driceps dips

Flere artikler

  Meld deg på Sinfuls nyhetsbrevFå 10 % rabatt på ditt neste kjøp

  Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

  Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

  TickRask og diskret levering
  TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
  posten
  helthjem
  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Rask levering

  posten
  helthjem

  Sikker betaling

  VISA
  Mastercard
  vipps
  PayPal
  Klarna

  Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

  Alle modellene er over 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful