Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 499 kr
  • Rask og diskret levering
  • Fri frakt ved kjøp over 499 kr
To hender over vannTo hender over vann
Guider
Author
Publisert:23/09/2022

Slik finner du G-punktet

Innholdsfortegnelse

Er du usikker på hvorvidt du har et G-punkt? Bare rolig, det har alle. Det krever bare litt øvelse å finne det.

I denne guiden får du alle våre råd til hvordan du finner G-punktet – både med og uten sexleketøy.

Vi gir deg også masse tips til hvordan du kan oppnå den ettertrakta G-punktsorgasmen. Men før vi kommer så langt, la oss få på plass hva G-punktet egentlig er.

Hva og hvor er G-punktet?

G-punktet er egentlig ikke et punkt men snarere et område. Overflaten, eller vevet, føles litt “knudrete” nesten som en myk valnøtt, og er mer svampeaktig enn det øvrige skjedevevet. Punktet ligger 2-3 cm inne i skjeden i retning ut mot magen mot skambenet og rett foran livmorhalsen.

Det er et veldig følsomt område som svulmer opp når du blir seksuelt opphisset. Derfor er det faktisk enklere å finne G-punktet nettopp da, når du er opphisset.

Det føles veldig deilig å få stimulert G-punktet. Og blir det gjort på den rette måten vil du kanskje oppleve den veldig dype G-punktsorgasmen.

Illustrasjon av en kvinnes anatomi med en klitoris, g-punkt, blære, anus og livmor

1. Klitoris 2. G-punkt 3. Blære 4. Anus 5. Livmor

Sånn finner du G-punktet

Når du skal utforske og lokalisere G-punktet, er det en god idé å starte med å bruke fingrene dine. Det vil gi deg en bedre fornemmelse av hvor G-punktet ditt er plassert, og hvordan det reagerer på stimulering.

Når du skal i gang med ”fingerspillet”, så legg deg ned på ryggen med spredte ben. Bøy knærne, og plasser føttene dine flatt på sengen. Denne posisjonen gjør det enklere for deg å treffe G-punktet med fingrene dine. Du kan med fordel plassere en pute under rumpa, sånn at underlivet blir løftet litt.

Påfør godt med glidemiddel både i og rundt skjeden og på fingrene, og før 1-2 fingre ca. 2-3 cm inn i skjeden, evt. lengre inn hvis det føles naturlig og behagelig. Selve området ligger ikke så lang inn fra skjedeinngangen ut mot magen. Bøy fingrene litt sånn at de berører det myke vevet. Start med å massere punktet/området med fingrene, og press på området i små ”kom her”-bevegelser som vist på bildet.

Punktet skal føles litt mer ujevnt enn resten, og er på størrelse med en liten valnøtt. Når du kjenner at det er deilig og litt annerledes, har du funnet G-punktet ditt!

To hender med rød neglelakk som gjør en kom-her-bevegelse

Lek med G-punktet

Når du har funnet G-punktet ditt så gi deg selv et skulderklapp – nå er du godt på vei til G-punktshimmelen!

Den svampete lille knuppen du har funnet er klar til stimulering. Bruk fingrene dine til å leke med punktet, sånn at du venner deg til følelsen og raskt kan lokalisere punktet igjen. Du kan også hjelpe partnerer din med å finne punktet og la partneren din delta i leken, enten med fingrene eller med et sexleketøy.

Generelt anbefales det å gå etter litt faste og bestemte bevegelser på punktet, men vær åpen overfor hva det føles deilig for nettopp deg, og ta den derfra – vi er alle forskjellige.

Inviter et sexleketøy med på leken

Det som føles deilig med fingrene vil føles minst like godt med et G-punktssexleketøy, og det finnes massevis av leketøy på markedet som er designet til å stimulere G-punktet. Det finnes f.eks. G-punktsvibrator eller G-punktsdildo. Sexleketøy til G-punktsstimulering kan gjenkjennes ved at de har en ekstra bøy. Det er denne bøyen som gjør det mulig for deg å treffe G-punktet for optimal og orgasmisk stimulering.

Du kan også bruke et vibratoregg, fordi noen av dem er ergonomisk designet slik at de treffer G-punktet ditt perfekt.

Som med alt annet sexleketøy kan du velge å bruke G-punktssexleketøyet ditt alene eller sammen med din partner.

En G-punktsdildo kan komme i mange ulike former og fasonger. Noen er mer bøyd enn andre, noen er mykere mens andre er fastere. Du kan også få dem i både stål og silikon, så det er bare et spørsmål om smak og behag og hva du foretrekker. 

njoy Pure Wand G- & P-punktsstimulator

Vi kan anbefale njoy Pure Wand. Den er fremstilt i medisinsk stål og er ideell til nettopp å treffe G-punktet ditt på grunn av dens bøyning. Og dessuten er den favoritten blant mange av verdens førende sexeksperter.

Stålmaterialet gir deg også muligheten til å eksperimentere med pirrende varme og kulde ved henholdsvis å kjøle ned og varme opp dildoen.

Nærbilde av en dildo i stål

LELO Enigma Dual-Action Sonic Massager

En G-punktsorgasme er deilig nok i seg selv, men hvis du vil gjøre den enda bedre kan du stimulere klitorisen din samtidig. Men denne gangen snakker vi ikke bare om oppvarming. Det finnes sexleketøy som fokuserer på både klitoris og G-punktet samtidig. Det kan gi en intens og spennende opplevelse som vanligvis ender med uforglemmelige blandede orgasmer.

Hvis du vil ha det beste fra begge verdener kan du finne mange sexleketøy som er designet særlig til det formålet. En av dem du kommer til å finne er LELO Enigma som har tilfredsstilt mange kvinner rundt om i verden.

Den har et bøyd skaft som buer seg for å treffe det rette stedet, mens den samtidig har en klitorisstimulator på toppen. Skaftet har kraftige vibrasjoner, mens klitorisstimulatoren har det populære, pulserende lufttrykket som gir usammenlignbare orgasmer.

Du kan velge om du vil ha både pulseringen og vibrasjonene på samme tid eller bare en av delene hvis det blir for intenst.

En person ligger med en klitorisstimulator i hånden som hviler på låret

Amaysin klassisk rabbitvibrator

Du kan også prøve en mer klassisk modell i form av en rabbitvibrator.

Amaysin klassisk rabbitvibrator er designet med en bue så det lange skaftet treffer G-punktet på innsiden, mens den lille rabbiten stimulerer klitoris på utsiden.

En rosa rabbitvibrator som ligger på en dyne

Slik kjennes en G-punktsorgasme

Siden G-punktet ligger tett på urinrøret, kan det føles litt som om du skal tisse. Men ta det rolig, det skal du ikke, og det gjør du ikke (især ikke hvis du allerede har tømt blæren først). Selv om noen kvinner faktisk ejakulerer væske når de får orgasme (og noen også ved bare å bli opphisset), er denne væsken altså ikke desidert urin.

Faktisk er det fysisk umulig å tisse og ejakulere væske samtidig, så slapp helt av i bekkenbunnsmusklene, og nyt det! Da vil følelsen av å skulle tisse nok gå over igjen.

Mange kvinner synes det er vanskelig å merke om de får en G-punktsorgasme, ganske enkelt fordi en G-punktsorgasme føles veldig annerledes enn f.eks. en klitorisorgasme. Men der en klitorisorgasme ofte er kjapt overstått (men også superdeilig), er en G-punktsorgasme mye dypere og mer bevegende. Flere blir faktisk følelsesmessig berørt når de får en G-punktsorgasme.

Og husk, som med så mye annet krever det trening å oppnå en G-punktsorgasme. Det vil kanskje ikke lykkes første gang du prøver. Men fortsett med å øve og husk at kodeordet er å slappe av!

Ulike veier til G-punktsorgasmen

Kroppene våre er helt fantastisk forskjellige og dynamiske, og for noen vil det kreve mer øvelse enn for andre. For noen kan G-punktet levere de mest intense og dype orgasmene de noensinne har hatt, mens for andre er det bare en deilig forlengelse til de andre orgasmene de er i stand til å fremprovosere. Andre igjen klarer seg helt fint uten G-punktsstimulering.

Men det er faktisk ikke så viktig hvilken kategori du hører til. Å utforske kroppen din er et mål i seg selv – og vi vil faktisk mene at det utgjør minst halvparten av nytelsen.

Så tilbring litt kvalitetstid med deg selv og finn ut hva som føles digg. Hvis du vil eksperimentere med stimulering av G-punktet under samleie, kan du prøve sexstillingen doggy style. Sex bakfra er som skapt for å treffe G-punktet ditt. Du kan også vurdere om et leketøy til G-punktstimulering eventuelt vil være noe for deg – også hvis fingrene kanskje ikke har den effekten du ønsket. Det kan hende at det skal litt mer til for å få deg helt i mål.

Uansett hvilken metode du prøver, så sørg for at du begynner prosessen sammen med en du er trygg med. Hvis du synes det er vanskelig å slappe av, kan det være en god idé å starte et annet sted, slik at du er opphisset før G-punktet bringes inn i leken. Du kan med fordel begynne oppvarmingen med en klitorisvibrator – eller få partneren din til det.

Faktisk kan det være en god idé å få en klitorisorgasme først, før du går i gang med G-punktsstimuleringen.

Illustrasjon av en sexstilling med en pute

Vi er alle forskjellige

G-punktet blir ofte omtalt som å kunne gi deg eksplosive orgasmer, en orgasme som på ingen måte kan sammenlignes med en klitorisorgasme. Og for mange er det sånn, men det gjelder ikke for alle. Det er viktig å huske at ikke alle kvinner opplever det erotisk stimulerende å bli stimulert på G-punktet – og noen synes til og med at det kan være desidert ubehageligt. Dette er helt naturlig, og 100% i orden. Det er ikke noe galt med deg av den grunn.

Følsomheten på og rundt G-punktet henger sammen med hvordan nettopp din kropp er sammensatt. Det er f.eks. forskjell på hvor tykke skjedeveggene er, hvor g-punktet er plassert, om du har født barn vaginalt, eller hvor gammel du er. Noen kvinner har fortalt at de har opplevd intense G-punktsorgasmer når de kom i 40-årene, selv om de aldri tidligere har hatt disse orgasmene før.

Andre kommer aldri dit hvor de synes at G-punktet er et erotisk følsomt område overhodet. Skulle dette være tilfellet for deg, kan du bare ta det helt med ro. Det kan for det første være at det kommer senere i livet – og hvis ikke, er det en masse andre områder på kroppen du kan leke med og som kan bringe deg orgasmisk nytelse.

Uansett hva som gjelder for deg, er de magiske ordene “slapp av”. G-punktsorgasme kan ta tid, og kroppen din trenger tid til å venne seg til nye former for erotisk nytelse. Vær varsom, kjærlig og ha det gøy. Om du oppnår en G-punktsorgasme eller ikke, kan leken alltids få en annen happy ending.

Få 10 % rabatt på ditt neste kjøpMeld deg på Sinfuls nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 499 kr
posten
helthjem
VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Rask levering

posten
helthjem

Sikker betaling

VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

Alle modellene er over 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful