Gratis Frakt med Helthjem og Bring | Kun i dag!

Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 499 kr
  • Rask og diskret levering
  • Fri frakt ved kjøp over 499 kr
Diverse produkter til klitoris som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige bakgrunnDiverse produkter til klitoris som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige bakgrunn
Guider
Author
Publisert:01/04/2022

Guide til klitorisorgasme

Innholdsfortegnelse

Visste du at den orgasmen som flest kvinner har lettest for å oppnå er klitorisorgasmen? Det er en såkalt “peak-orgasme” som får oss til å spenne kroppen, for deretter å slappe helt av.

Klitorisorgasmen er kjent for å være en intens orgasme som ofte oppstår like fort som den forsvinner igjen. Men den kan også bygges opp over lengre tid med kontrollert stimulering, og dermed få en mer eksplosjonsaktig effekt.

Under selve orgasmen trekker klitoris seg sammen i pumpende bevegelser. En klitorisorgasme varer typisk mellom 10 og 30 sekunder med 3 til 16 sammentrekninger.

Man kan oppnå klitorisorgasme på flere forskjellige måter. Det er først og fremst mulig å gi seg selv en klitorisorgasme, enten ved å bruke fingrene eller ved å anvende et sexleketøy. Man kan også la seg stimulere av partneren sin.

Men la oss først se på hva en klitoris egentlig er for noe, og hvor den sitter.

Diverse produkter til klitoris som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige bakgrunn

Slik finner du klitoris

Klitoris er et lite, men svært følsomt organ som ligger øverst i skjeden der hvor kjønnsleppene møtes, og er en del av de ytre kjønnsorganene hos hunnpattedyr, deriblant også menneskekvinnen.

En klitoris kan se ut på mange forskjellige måter – akkurat som en penis. Og når en kvinne blir opphisset, fylles klitoris med blod og utvider seg – akkurat som en penis. Men i motsetning til penisen, har klitoris kun ett formål; nemlig seksuell tilfredsstillelse. Det er kanskje derfor den har hele 8000 nerveender (penishodet har til sammenligning kun ca. 4000). Det gjør klitoris til det mest følsomme organet mennesket har.

Den synlige delen av klitoris er derimot kun toppen av isfjellet, mens størstedelen av den ligger skjult inne i kroppen. Klitoris slutter faktisk aldri med å vokse, akkurat som ørene og nesen, og blir nesten 8 cm lang. I overgangsalderen vil kvinnens klitoris derfor være ca. 5 ganger så stor som den var i tenårene.

Illustrasjon av klitoris

Fun fact! Alle mennesker begynner livet som hunnkjønn og først når fosteret er 12 uker gammelt, har det utviklet en penis – hvis det altså er hannkjønn. Derfor har du, uansett hvilket kjønn du er, hatt en klitoris. Hvis du er hankjønn, har klitorisen din bare utviklet seg til et penishode i stedet. Penis og klitoris oppfører seg til og med ganske likt. Når de to organene blir opphisset, fylles nemlig begge med blod og blir dermed stive og svulmer opp.

Veien til klitorisorgasmen

For mange som ikke er født med en klitoris, kan den fremstå som litt av en gåte, og det krever også litt finesse for å tilfredsstille den. Men vi lover at det er verdt strevet. I opphisset tilstand er nemlig områdets lyst etter berøring nesten uuttømmelig, og stimulering av klitoris kan gi vedkommende flere orgasmer etter hverandre.

Nedenunder gir vi deg våre tips til hvordan du/dere finner veien til orgasmehimmelriket.

Forskjellig sexleketøy til klitoris

Psst! Vil du vite hviken del av hjernen som er forbunnet med klitoris? Og kanskje også hvordan dette kan være en del av løsningen på orgasmekløften? Du finner alle svarene i dette blogginnlegget: Klitoris på hjernen.

For deg som har en klitoris

Nøkkelen til klitorisorgasmer ligger i å bruke både lyd, bevegelse og pusten. Lyder som for eksempel “mmmm” og “ahhhhh” hjelper kroppen med å åpne seg opp, og gjør den mottakelig for kjærlige berøringer og orgasmer. Det samme gjør pusting, som også bidrar til å bygge opp den seksuelle energien. Så ikke hold tilbake med stønningen og den tunge pustingen!

Bevegelse i kroppen er også viktig når man vil oppnå klitorisorgasme. Det kan for eksempel være gjennom små vipp med hoften eller berøring av brystene – og hvis ikke partneren din tar på dem, så gjør det selv!

Du kan lese tipsene våre til å få klitorisorgasme med sexleketøy lenger ned i artikkelen.

Diverse produkter til klitoris som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige bakgrunn

For deg som vil stimulere partnerens klitoris

Hvis du ønsker å gi partnerens klitoris en kjærlig behandling, bør du starte med å spørre partneren din om hva som føles godt, og be om tilbakemelding når du prøver å gjøre det som hun har sagt.

Du kan for eksempel spørre “Er det sånn du mener?” eller “Hvordan føles det?”, og når du har funnet en teknikk som fungerer, kan du spørre om hun vil at du skal gjøre det hardere eller mer forsiktig. Denne fremgangsmåten hjelper deg ikke bare med å bli bedre kjent med partnerens kropp, men kan også utvikle seg til et supersexy forspill.

Noen har en så følsom klitoris at de helst ikke vil at noen skal ta på den i det hele tatt. Andre vil ha en mer hardhendt, sirkulær bevegelse, og et relativt hardt trykk mot skambenet. Det finnes også de som ikke vil berøres direkte på klitoris, men som foretrekker gni-bevegelser til venstre eller høyre for klitoris.

Gjør deg derfor kjent med partnerens preferanser før du begynner å stimulere henne med forsiktige bevegelser. Og vær oppmerksom på hvordan hun reagerer, så du kan tilpasse berøringene underveis og stimulere henne på best mulig vis.

Du har selvfølgelig også mulighet for å inndra en fingervibrator som kan assistere deg underveis.

Små vibratorer i forskjellige farger som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige bakgrunn

Kom deg langsomt i mål

Som sagt er det lurt å starte forsiktig – og gjerne langt vekk fra klitoris. Begynn derfor med å berøre andre erogene soner og jobb deg langsomt i retning av klitoris etter hvert som partneren din blir mer og mer opphisset. Kyss huden hennes og bruk gjerne tungen, mens du beveger deg nedover kroppen hennes, samtidig som du kjærtegner brystene og andre erogene områder med hendene dine.

Ta deg god tid og etter hvert som du nærmer deg, kan du senke farten ytterligere. Dvel ved mage hennes, hoftene og innerlårene. Rør og slikk skambenet hennes, mens du langsomt nærmer deg målet. Men prøv å styre utenom klitoris så lenge hun kan klare det. Formålet er nemlig å styre blodtilstrømningen til dette området, slik at hun blir opphisset og klitoris dermed blir enda mer mottakelig for berøring – og orgasme.

Etter hvert som partneren din blir opphisset, vil klitoris svulme opp og i enkelte tilfeller bli enda mer fremtredende. Hvis partneren din er klar for det, kan du nå forsøke å berøre klitoris direkte. Det gjelder selvfølgelig ikke hvis partneren din foretrekker indirekte berøring av klitoris. Da kan du heller forsøke deg med sirkulære bevegelser rundt klitoris eller gniende bevegelser på den ene eller andre siden av klitoris. Spør partneren din om hva som føles best.

Start med lette og rolige berøringer. Du kan alltids øke presset, hastigheten og intensiteten på bevegelsene, avhengig av hvordan partneren din reagerer. Husk at det er bedre å vente på at partneren din ber om mer enn at du overstimulerer henne – for mye stimulering kan få henne til å spenne kroppen, og kan gjøre klitoris følelsesløs. Det tar tid å vinne over klitorisen hennes, så ta den tiden det trenger – vi lover at det kun blir bedre, jo lenger tid du tar deg.

Bruk glidemiddel!

Når du jakter en klitorisorgasme er glidemiddel din bestevenn. Et godt, mykt glidemiddel hjelper med å redusere friksjon og gir samtidig litt polstring mellom din egen og partnerens hud.

Du kan selvfølgelig bruke partnerens egne, naturlige smøring, men vi anbefaler at du alltid har et godt glidemiddel tilgjengelig. Prøv for eksempel med det vannbaserte glidemiddelet fra Kaerlig, laget av økologiske ingredienser.

Kaerlig glidemiddel og klitorisvibratorer som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige bakgrunn

Vær oppmerksom på kroppsspråket

Partnerens kroppsspråk er et av de beste verktøyene du har for å vurdere om sjarmoffensiven din fungerer eller ei. Lytt til partnerens åndedrett. Stiger tempoet? Stønner hun av nytelse, eller blir hun plutselig stille? Det vil hjelpe deg med å finne ut av om du bør fortsette slik du gjør nå, eller om du skal sette farten opp eller ned, eller be henne om å få flere tilbakemeldinger.

Du kan også se etter andre fysiske signaler. Presser hun kroppen sin mot din? Sprer hun benene mer og mer? Eller blir hun anspent og trekker seg unna?

Hvis du ser godt etter, kan du lese signalene hun gir deg og dermed tilpasse fremgangsmåten din – og hvis du ikke kan avkode signalene, så be henne om å fortelle deg hva hun synes.

Tre klitorisvibratorer og en modell av klitoris som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige bakgrunn

Øk styrken

Når klitoris er ordentlig opphisset, kan mange håndtere en del mer press, friksjon og hastighet. Hvis partneren din nærmer seg dette punktet, kan det være et godt tidspunkt å øke styrken på. Hvordan det foregår, avhenger selvfølgelig av partneren din. Du kan enten skape mer friksjon, legge mer trykk på bevegelsene eller øke hastigheten på berøringene – eller gjøre alle tre ting på én gang.

Du kan også stimulere henne innvendig samtidig som du kjærtegner klitorisen hennes. For eksempel med en dildo eller penisen din. Mange kvinner nyter dessuten å bli stimulert på g-punktet under penetrering, og faktisk vil g-punktet være ekstra mottakelig for berøringer og press når klitoris er godt opphisset. Du kan lese hvordan du finner g-punktet i denne guiden vår.

Resten av kroppen hennes vil dessuten være mindre følsom når hun er helt tent, så det kan være en god idé å prøve seg frem med litt mer hardhendt lek i andre erogene soner som mage, bryster og rompe, når du først er i gang.

To slaks glidemiddel og klitorisvibratorer som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige baggrund

Stress er ikke veien til orgasme

Hvis du har lykkes med å sjarmere deg hele veien til en eksplosiv klitorisorgasme, så vet du at det krever både tid og tålmodighet. For hvis det er noe som ikke er sjarmerende, så er det å presse på for å nå i mål. Klitoris kan nemlig kun sjarmeres i senk hvis du får partneren din til å føle seg fantastisk – og det nytter derfor ikke å ha et annet mål enn å gi henne denne følelsen.

Det kan også være andre årsaker til at partneren din ikke får orgasme når du forsøker å stimulere klitoris. Faktorer som stress, sykdom, humør, medisin og mye annet kan være med og påvirke muligheten til å få orgasme. Så ta det helt med ro – orgasmen hennes handler ikke om deg.

Jobben din er å gi henne mulighet for å få orgasme, men det er ikke alltid det kan la seg gjøre. Og selv om det kanskje ikke lykkedes denne gangen, betyr det ikke at det ikke vil lykkes neste gang.

Etter klitorisorgasmen

En klitorisorgasme kan være en intens – og ganske følelsesladet – opplevelse. Når orgasmen er over, kan partneren din derfor trenge litt ekstra omsorg og oppmerksomhet. Sørg for at hun føler seg vel, trygg og tatt vare på. Dette vil sementere din rolle som sjarmør og hjelpe partneren din med å langsomt stige ned fra den orgasmiske skyen hun har ligget på.

Få klitorisorgasme med sexleketøy

Kunsten å sjarmere klitoris med hendene (og munnen) er noe alle med en kvinnelig partner burde lære seg. Men når det er sagt, er det ikke noe galt i å få litt ekstra hjelp fra moderne teknologi.

Klitorisvibratorer er spesielt utviklet for å stimulere kvinner til orgasme, og det er noe de klarer for de fleste – og dessuten er svært effektive til. De kan være spesielt nyttige for kvinner som har vanskelig for å oppnå klimaks. Med en vibrator kan dere dessuten krydre leken litt ekstra, samtidig som hånden/tungen får seg en pause.

Et utvalg av klitorisvibratorer som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige bakgrunn

En vibrator kan altså hjelpe partneren din med å få en klitorisorgasme. Men du bør være klar over at man kan overstimulere klitoris ved overdreven bruk av sexleketøyet. Det kan derfor en god idé å holde en pause innimellom, helst i noen uker, for å bevare følsomheten i klitoris, så man fremdeles kan få orgasme ved berøringer med for eksempel fingre eller tunge.

Dersom man har en svært følsom klitoris, kan en stimulator være et bedre alternativ, da denne ikke berører klitoris direkte, men i stedet benytter trykk- eller luftbølger til å stimulerer klitoris. Den gir en tvers igjennom fantastisk følelse og en dypere nytelse enn mange tradisjonelle vibratorer. Prøv for eksempel den eksklusive Womanizer Premium, som er sexleketøyets svar på bilenes Rolls Royce.

Dersom det skal mer til for å tilfredsstille din eller din partners klitoris, bør du kanskje heller investere i en kraftigere vibrator som for eksempel en Magic Wand. Denne type vibrator er designet for å stimulere dypt ned i det indre av klitoris. For de som tåler en høy grad av intensitet, kan en Magic Wand gi en helt utenomjordisk orgasme. Hvis du i stedet leter etter noe midt imellom disse ytterpunktene, så er det kanskje en minivibrator eller fingervibrator, gjerne med flere intensiteter, du skal ha.

Et utvalg av klitorisvibratorer som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige bakgrunn

Forskjellen på klitorisorgasme og skjedeorgasme

Kvinner er i stand til å få orgasme ved stimulering av mange forskjellige kroppsdeler, heriblant klitoris, skjede, g-punkt, anus – ja, til og med brystvorter – og ingen av orgasmene føles lik. Noen kan få alle slags orgasmer, mens andre kun kan få noen, og enkelte kan nesten ikke få orgasme i det hele tatt.

Vi er alle forskjellige og det finnes derfor ikke bare én vei til orgasme. Men langt de fleste kan (heldigvis) nå deres klimaktiske mål gjennom trening og ved å være tålmodig med seg selv og sin partner.

Det spørsmålet som de fleste stiller er hva forskjellen er på klitoris- og skjedeorgasme. Generelt krever det som regel mer øvelse og erfaring å få skjedeorgasmer enn det gjør å få klitorisorgasmer.

Årsaken til dette er at klitorisorgasmer hovedsakelig oppnås ved utvendig stimulering, mens skjedeorgasmer hovedsakelig oppnås ved innvendig stimulering. Sistnevnte henger sammen med at g-punktet stimuleres – enten med penis, dildo eller et par fingre – og at bekkenmuskulaturen aktiveres.

Klitorisvibratorer som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige bakgrunn

Slik øker du følsomheten i klitoris

Er du en av dem som ikke synes at du har en særlig følsom klitoris, så er det faktisk et par ting du kan gjøre for å øke følsomheten i dette området.

Det kan være flere årsaker til at klitorisen din er mindre følsom, men ofte skyldes det at man har hatt en bekkenskade i nærheten av klitoris. Slike skader inntreffer gjerne i skolealderen, i forbindelse med fall på klatrestativer, sykler eller balansebommen, der man får en hard stang i skrittet. Denne type skade kan påvirke følsomheten i klitoris senere i livet og dermed bli en utfordring når man vil oppnå klitorisorgasmer.

Hvis du har opplevd noe lignende, vil vi anbefale at du anskaffer deg en kraftig Magic Wand. Bruk den 2-3 ganger i uken i ca. 6 minutter. For å beskytte huden mot friksjon, bør du bruke wanden utenpå trusen eller påføre rikelig med glidemiddel rundt og på klitoris.

Fem forskjellige mini Magic Wands som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige bakgrunn

I starten vil du kanskje ikke føle så mye, men med tiden vil wanden bryte ned arrvevet som kroppen har dannet for å beskytte nerveendene i klitoris, og de vil dermed så smått vekkes til live. Bruk vibratoren i kortere eller lengere perioder, avhengig av hva som føles riktig for deg. Fortsett behandlingen i 6-8 uker – heretter bør du kunne begynne å merke en forskjell. Det du faktisk gjør her er i prinsippet fysioterapi for underlivet.

Noe annet du kan prøve er å aktivere klitoris mer under sex. Du kan for eksempel åpne mer opp ved å trekke kjønnsleppene fra hverandre eller ved å dra klitorisforhuden (hudfolden rundt klitoris) opp mot navlen.

Du kan også ta i bruk en peppermyntebasert klitorisolje eller en orgasmegel. Legg en liten dært på fingeren og gni gelen inn i området rundt klitoris. En klitorispumpe kan også bidra til å øke følsomheten i klitoris. Pumpen danner et vakuum rundt klitoris som får den til å svulme opp og øker tilstrømningen av blod til området.

Glidemiddel og tre klitorisvibratorer som ligger på gjennomsiktig plastikk på en beige bakgrunn

Ikke jag klitorisorgasmen

Det er viktig å poengtere at man ikke skal jakte klitorisorgasmen. Mange kvinner har nemlig en forestilling om hvordan den perfekte klitorisorgasmen skal være, og hva som skal til for at det blir “riktig”. Men det finnes ikke “riktige” eller “feil” orgasmer – de vil alltid være forskjellige. En orgasme kan være alt fra en liten sammentrekning til en sterkere følelse som sprer seg rundt i hele kroppen.

Hvis man har en bestemt forestilling om hvordan en klitorisorgasme skal føles, kan man nesten kun ende opp med å bli skuffet. Det er derfor alfa og omega at du kan innfinne deg med hvordan kroppen din fungerer, og heller ta i bruk de hjelpemidler som finnes der ute for å hjelpe deg på veien mot dine orgasmiske mål. Elsk deg selv og la dette være utgangspunktet for dine erotiske eventyr.

Hvis utgangspunktet er forbundet med frustrasjon og misnøye over ikke å få en klitorisorgasme, vil det automatisk oppstå en blokkering i hjernen som gjør at du faktisk ikke kan få en klitorisorgasme – det blir altså til en selvoppfyllende profeti.

Så ikke jag klitorisorgasmen, men la i stedet nysgjerrigheten din til denne danne utgangspunktet. Og husk at du skal elske alle orgasmene dine – både de små, de store og kanskje også de du ikke får. Det handler om å være tilstede i kroppen og i nuet – for ellers legger du ikke merke til hva som egentlig skjer i kroppen underveis.

Og viktigst av alt er at du ikke mister troen på den flotte kroppen din og vidunderlige klitoris. Lek, utforsk og gå på oppdagelse i din egen kropp, så skal du nok finne veien til DIN nytelse.

Få 10 % rabatt på ditt neste kjøpMeld deg på Sinfuls nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 499 kr
posten
helthjem
VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Rask levering

posten
helthjem

Sikker betaling

VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

Alle modellene er over 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful