Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 799 kr
  • Rask og diskret levering
  • Fri frakt ved kjøp over 799 kr
Hender som holder blomsterbladHender som holder blomsterblad
Seksuelt velvære
Sexual Wellness Specialist
Publisert:26/04/2022

Kan sexleketøy være et hjelpemiddel?

Å bruke sexleketøy har mange fordeler.

For å nevne noen, er de perfekte når du vil bli bedre kjent med kroppen din, eller når du vil utforske hvordan du kan gjøre orgasmeopplevelsene dine enda bedre.

Det høres jo ikke helt dumt ut, vel?

Men det stopper ikke der, det er faktisk enda flere fordeler ved sexleketøy, som kanskje kan hjelpe deg og sexlivet ditt om du opplever utfordringer i det.

I dette blogginnlegget vil vi dykke ned i produkter og hjelpemidler som kan være til hjelp for deg som har en vagina.

Husk mellomleddet!

Før vi går i gang med en slags slavisk gjennomgang, vil jeg gjerne komme med en liten, men viktig oppfordring:

Skulle det være noe som spenner ben for at sexlivet ditt kan folde seg ut i sitt fulle potensiale, er det utrolig viktig at du tar det opp med legen din.

Deretter er det komplett likegyldig om det er en gynekolog eller en psykolog som kan hjelpe deg videre, poenget er: er det noe som ikke er som det skal, skal det tas hånd om. Dermed basta.

Og stol på meg - du er ikke den eneste. Det er så mange ting som kan spille inn, og det er så mye som kan være vanskelig som slett ikke trenger å være vanskelig, for ikke å nevne hvor sårbart det kan være å skulle be om hjelp for akkurat dette.

Men du fortjener det.

Alle har rett til et lekent sexliv. Og det gjelder også deg.

Sexleketøy og blomster

Klar, ferdig, gå...eller vent! Jeg er ikke våt!

Vi kan ikke skrive et innlegg som dette, uten å nevne glidemiddel. For la oss være ærlige - et glidemiddel i nattbordsskuffen er, eller bør være, et like naturlig inventar for kvinner som dagkremen.

Og akkurat som at ansiktet ditt nyter en god krem, vil vaginaen din også ha glede av et glidemiddel.

Mange glidemidler har pleiende egenskaper, men dette er ikke grunnen til at dette lille vidundermiddelet får en plass i dette innlegget.

For det å bli våt, eller å ikke bli det, kan volde utrolig mye bekymring. Kanskje har du følelsen av å bli for våt? (Ps! Man kan aldri bli for våt!) Eller kanskje opplever du at du ikke blir våt, selv om du er kåt (Ps igjen! Det er også helt normalt!).

Å føre noe inn i en tørr skjede kan både være en smertefull opplevelse, og skape irritasjon for slimhinnene. Med et glidemiddel forsvinner denne bekymring raskt, og som en bonus gir det enda mer nytelse.

Glidemiddelet fungerer som et supplement til den naturlige smøringen kroppen din produserer, og kan benyttes både under onani, forspill og penetrering.

Glidemiddel og blomster

Vaginakuler: En, to, tre, knip!

Uansett om du lekker litt når du nyser eller hopper på trampoline med ungene, eller om du bare har et genuint ønske om å føle enda mer under sex, er vaginakuler svaret.

Du vet kanskje allerede at du burde gjøre knipeøvelser, men med vaginakulene får du en treningskompis som er til å stole på.

Og du kniper vel når du leser dette, gjør du ikke?

Blomster og vaginakuler

Med en sunn og veltrent bekkenbunn kan du avhjelpe irriterende plager som inkontinens, og det med den deilige bivirkningen at du blir mer følsom i underlivet. Dermed kan du oppleve at du både får mer kontakt med underlivet ditt, og at orgasmene blir mer kraftige.

Bekkenbunnen er en liten, men ofte oversett muskelgruppe, men ønsker du å gi den mer oppmerksomhet med knip og avspenning, har du en masse nytelse i vente.

Vil du vite mer, kan du lese mye mer i vår ultimate guide til vaginakuler.

Vaginakuler og blomster

Vaginisme

Har du hørt om vaginisme? Noen ganger omtales det også som skjedekramper, og er en lidelse som medfører at musklene i bekkenbunnen trekker seg sammen og strammer opp så voldsomt at det ikke er mulig å ha samleie.

Og ikke kun samleie blir umulig, det kan være helt umulig å føre noe som helst opp i skjeden, selv en tampong.

Er du i tvil om du lider av vaginisme, er det første du skal gjøre å ta det opp med legen din.

En annen ting du skal gjøre, er å lese avsnittet "Husk mellomleddet" grundig igjen.

Dette gjelder også om du opplever dyspareuni, altså smerter i skjeden under samleie. Det skal ikke gjøre vondt å ha sex. Med mindre du tenner på smerte, men det er et helt annet kapittel.

Behandling med dilator

Når du har snakket med legen din, en gynekolog eller andre med forstand på underlivet, blir du kanskje presentert for et dilatorsett.

Med et slikt sett kan du langsomt venne skjeden til at noe blir ført opp. Du starter med den aller minste dilatoren, og beveger deg gradvis opp i størrelse i takt med at kroppen din venner seg til det.

Akkurat hvordan behandlingen strikkes sammen skal du avtale med legen din.

Husk å bruke et godt vannbasert glidemiddel, slik at innføringen blir så behagelig og skånsom som mulig.

Når du har jobbet deg opp til at du kan føre den største dilatoren opp uten de store problemer, kan du forsiktg begynne å ha samleie.

Behandlingen er ikke et quick-fix. Den krever tålmodighet, for du kan ikke går fortere frem enn hva kroppen din tillater.

Bruk av dilatorer står sjeldent alene. Når man opplever smerter i underlivet på den ene eller andre måten følges det også ofte av en psykisk påvirkning, så tankene, bekymringene og følelsene rundt det hele skal ha like mye omsorg som selve underlivet.

Dilatorer og blomster

Bruk hånden

Noen kvinner liker ikke tanken på å skulle føre en dilator opp i skjeden. Kanskje kan du også bli litt for stressa og drevet av tanken på at det ligger fire større størrelser og venter på deg i skuffen.

I et slikt tilfelle vil det være like fint å bruke fingrene. De kjenner forhåpentligvis godt underlivet ditt, og kan gå like forsiktig frem som du måtte ha behov for.

Bruk samme prinsipp som med dilatorer. Start med lillefingeren, og beveg deg videre, opp til kanskje to fingre, og merk etter underveis hvordan det føles.

I feel it in my fingers, I feel it in my toes

Ligger problemet slett ikke i å bli våt nok eller å kunne føre noe opp, men i å ikke oppnå orgasme?

Så si hei til en magic wand vibrator. Dette er markedets aller kraftigste vibrator, og derfor perfekt for deg som trenger litt ekstra hardhendt stimulering.

Har du aldri prøvd en vibrator, er det en god idé å beholde trusen på første gang du prøver den, slik at du kan vende deg til den kraftige stimuleringen fra wanden utenpå stoffet. Når du er klar til å la den ha kontakt med huden, så husk glidemiddel.

Wanden har et stort vibratorhode som fordeler de rumlende vibrasjonene til alle klitoris' 8000 nerveender,  og styres ved knapper på det lange skaftet.

For noen er det vanskelig å finne akkurat den stillingen som kjennes behagelig, men med denne store wanden skal det ikke mye til for at du treffer de erogene sonene.

Du kan lese mye mer om hvilken modell som passer deg i vår ultimate guide til magic wands.

Magic Wand vibratorer og blomster

Alternativ til vibrasjoner

Høres rumlende vibrasjoner litt skremmende ut? Det finnes heldigvis en helt annen type stimulering, som også kan hjelpe orgasmene på vei.

Du kan nemlig bruke en klitorisstimulator, også kalt lufttrykksvibrator, som pirrer deg med trykkbølger i stedet for vibrasjoner. Det gir en helt annen og virkelig intens følelse, og den indirekt stimuleringen av klitoris kan gi deg akkurat den nytelsen du hungrer etter.

En klitorisstimulator og mange små blomster

Hjelp, jeg når ikke!

Det kan være mange årsaker til at du synes det er vanskelig å bruke et sexleketøy. Har du f.eks. nedsatt bevegelighet i armene, kan det være vanskelig å nå ned eller å styre leketøyet dit du vil ha det. Det kan også være du har problemer med å holde fast i noe, om du har nedsatt kraft i hendene.

Heldigvis finnes det også leketøy som passer til deg og dine behov, uansett utfordring.

Har du spesielle ønsker eller utfordringer, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med vår kundeservice, som kan hjelpe deg med å finne frem til det helt rette produktet for deg.

Du kan også lese litt videre i dette innlegget, og se om det er noen av disse produktene som vil passe for deg.

Sexleketøy og mange små blomster

Helt i vinkel

Er det vanskelig å finne den helt rette vinkelen?

Kanskje er en magic wand som vi allerede har snakket om, saken for deg. Den har nemlig et langt skaft, som gjør den enkel å plassere, uten å skulle flytte for mye rundt på den og deg.

Og apropos et langt skaft finnes det mange forskjellige vibratorer som har nettopp dette, som både kan brukes til innvendig og utvendig stimulering.

Når du fint ned, men synes det er vanskelig å få den rette vinkel eller ordentlig tak på sakene, kan du ta en titt på f.eks. Fun Factorys Miss Bi Dobbeltvibrator.

Den har et ergonomisk håndtak med et hull i, som gir plass til en eller to fingre. Den gjør det enkelt å vinkle vibratoren, uten å skulle gjøre de store krumspring for det.

I tillegg er den både dødslekker og utrolig effektiv!

Tre bilder av en hånd som holder en lilla vibrator

Håndfrie forlystelser

Vil du helst slippe å bruke hendene, er det naturligvis også produkter som lar deg slippe det.

En dildo med sugekopp kan festes på de fleste glatte overflater, som for eksempel flisene i dusjen, gulvet eller på en stol.

Når dildoen sitter fast, kan du bevege deg opp og ned i akkurat det tempoet og i den stillingen du måtte foretrekke, uten å skulle tenke på å skulle styre den med hendene.

Du kan enkelt oppgradere yndlingsdildoen din om du savner mer stimulering enn hva den kan tilby. Fester du en vibrerende penisring rundt skaftet kan du også pirre klitoris samtidig. Hermed har du laget din helt egen rabbitvibrator samtidig som du får fordelene med sugekoppen. Det er DIY i toppklasse!

Psst! Synes du det er vanskelig å få dildoen til å sitte ordnetlig fast? Prøv å smør en liten klatt vannbasert glidemiddel i bunnen av sugekoppen, og trykk ordentlig til når du setter den på overflaten. 

Fem ulike dildoer og mange små blomster

Flere vibrasjoner, takk!

Vi blir hengende litt i det håndfrie hjørnet, men setter inn et ekstra gir. Høres det ikke bra ut?

Fjernstyrt sexleketøy er nemlig genialt i denne sammenhengen. Du kan velge et vibratoregg som føres inn i skjeden, en trusevibrator som skjemmer bort klitoris, eller gå all in og velge en modell som f.eks. en Vibepad.

Sistnevnte er nemlig også fjernstyrt, og kan plasseres i en stol (f.eks en rullestol), og krever ikke annet enn at du tar plass og nyter vibrasjonene mot underlivet.

Lilla vibepad og mange små blomster

Fordi du fortjener det

Ikke for å stjele L’Oreal sloganet 'Because I’m Worth it', men allikevel: Du er worth it, uansett om nytelsen kommer enkelt til deg, eller om du opplever mange hindringer på veien, er det verdt å legge litt ekstra krefter i å få nettopp den nytelsen du fortjener.

Avtal en tid med legen din, snakk med en venninne, søsteren din eller med oss hos Sinful hvis du trenger hjelp og veiledning.

Lykke til!

Få 10 % rabatt på ditt neste kjøpMeld deg på Sinfuls nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

Rask og diskret levering
Fri frakt ved kjøp over 799 kr
posten
helthjem
VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Rask levering

posten
helthjem

Sikker betaling

VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

Alle modellene er over 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful