TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
 • TickRask og diskret levering
 • TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
Par sitter tett sammen og har dyner rundt livetPar sitter tett sammen og har dyner rundt livet
Seksuelt velvære
Author
Publisert:30/06/2019

Anorgasme: Når man har vansker med å få orgasme

Innholdsfortegnelse

Manglende evne til å få orgasme, selv om man opplever stimuleringen som nytelsesfull, kalles for anorgasme. Manglende orgasme er mer utbredt hos kvinner enn menn, men det er flere menn som har vanskelig for å få orgasme eller utløsning enn man tror.

Anorgasme skyldes ofte en eller annen form for føleforstyrrelse. Kanskje opplever du smerte i forbindelse med penetrering eller nedsatt følsomhet som gir deg problemer med å få orgasme og/eller utløsning. Eller så kan det være du har problemer med å få eller opprettholde reisning og får dermed ikke den stimuleringen som er nødvendig for å få orgasme.

Årsaken til disse problemene kan variere fra psykiske til fysiske forhold som for eksempel sykdom eller medisin, eller det kan være en kombinasjon av flere ting. Heldigvis finnes det flere gode virkemidler som kan hjelpe deg og partneren din med å opprettholde et godt sexliv.

Men la oss først se på noen av årsakene som kan føre til føleforstyrrelser og nedsatt følsomhet, og problemene som kan oppstå som følge av dette.

Årsaker til anorgasme

Orgasmer og den følelsen de gir varierer nesten like mye som det er mennesker på jorden. Den enkeltes orgasmer varierer dessuten fra gang til gang og fra partner til partner.

Anorgasme defineres som en manglende evne til å få orgasme eller som en såpass stor forsinkelse av ens orgasme at den seksuelle stimuleringen føles nærmere som lidelse enn som nytelse. Det skilles mellom primære og sekundære orgasmeforstyrrelser. Med primære orgasmeforstyrrelser har man aldri hatt en orgasme før, uansett hvordan man er blitt stimulert. Med sekundære orgasmeforstyrrelser har man derimot kunnet oppnå orgasme tidligere, men har siden mistet evnen. Den manglende orgasmeevnen i sistnevnte tilfelle kan være tilknyttet visse omstendigheter eller personer, men kan også være universell og tilstede i alle situasjoner.

En orgasme er med andre ord en komplisert reaksjon på en rekke fysiske, følelsesmessige og psykologiske faktorer. Hvis du opplever problemer med en eller flere av disse faktorene, kan det påvirke evnen din til å få orgasme.

Kvinne ligger på ryggen på en seng og berører halsen sin på en sensuell måte

Fysiske årsaker

Flere sykdommer, fysiske forandringer og medisiner kan gjøre det vanskelig å få orgasme.

 • Sykdommer – Alvorlige sykdommer som for eksempel multippel sklerose og Parkinsons kan ha konsekvenser for evnen til å få orgasme.
 • Gynekologiske problemer – Gynekologiske inngrep som for eksempel fjerning av livmoren eller kreftbehandling kan påvirke orgasmer. Inngrepene medfører dessuten ofte ubehag eller smerter ved samleie som kan hemme evnen til å få orgasme ytterligere.
 • Medisin – Mange typer medisin, både de som fås på resept og i håndkjøp, kan hemme orgasmer. Dette gjelder blant annet blodtrykksmedisin, antipsykotisk medisin, antihistaminer og antidepressiver (særlig såkalte lykkepiller).
 • Alkohol og røyking – For mye alkohol kan, som de fleste nok vet og allerede har opplevd, legge en demper på mannens evne til å få reisning. Men det kan faktisk også forhindre orgasme hos begge parter – uansett kjønn. Dessuten kan røyking hemme blodtilførselen til kjønnsdelene, hvilket gjør det vanskeligere å få orgasme.
 • Aldring – Etterhvert som vi blir eldre kan naturlige forandringer i kroppen, hormonene, hjernen og kretsløpet påvirke vår seksualitet. Man kan for eksempel oppleve at penis eller klitoris blir mindre følsom enn tidligere og at det derfor tar lengre tid å oppnå orgasme, eller at man behøver hjelp for å nå klimaks.

Psykologiske årsaker

Problemer med å få orgasme skyldes ofte forskjellige former for mentale barrierer og mange psykologiske faktorer kan påvirke og hemme evnen til å få orgasme:

 • Psykiske sykdommer som angst og depresjon.
 • Forstyrret kroppsbilde eller -ideal som blant annet kan føre til en følelse av forlegenhet i forbindelse med sex.
 • Stress og økonomisk press.
 • Kulturelle og religiøse overbevisninger som blant annet kan føre til en følelse av skam i forbindelse med sex og seksuell opphisselse.
 • Tidligere seksuelt eller psykisk misbruk.

Problemer i parforholdet hører også inn under psykologiske årsaker. Det er da snakk om det som skjer utenfor soverommet og som kan påvirke det seksuelle forholdet:

 • Manglende tilknytning til partner.
 • Uløste konflikter.
 • Dårlig eller manglende kommunikation om seksuelle behov og preferanser.
 • Utroskap eller annet tillitsbrudd.
 • Fysisk/psykisk vold.

Slik kan du håndtere orgasmeproblemer

Behandling av anorgasme avhenger av årsaken og kan således involvere livsstilsendringer, terapi, medisin eller bruk av forskjellige former for seksuelle hjelpemidler.

Især hvis du har mistanke om at problemene skyldes fysiske årsaker, er et viktig at du oppsøker legen din med henblikk på å få stilt en diagnose og påbegynne korrekt behandling. Legen din vil kunne hjelpe deg med å få avklart hvor problemet ligger og hva du kan gjøre for å få bukt med det, selvom det skulle vise seg at årsaken til problemet er psykisk og ikke fysisk.

For mange vil en stor del av behandlingen involvere at man addresserer eventuelle problemer i forholdet og i hverdagen som medvirker til stress. Det hjelper også at man lærer kroppen sin bedre å kjenne og derfor kan man oppfordres til å både prøve og øve seg på forskjellige typer av seksuell stimulering.

Når du skal bli bedre kjent med kroppen din, kan det være en god idé å ta i bruk diverse erotiske hjelpemidler – som det heldigvis finnes mange av på markedet.

Bruk seksuelle hjelpemidler

Hvis du har en form for føleforstyrrelse, enten det er nedsatt følsomhet eller økt følsomhet med smerter til følge, og dermed har vanskeligheter med å oppnå orgasme, finnes det flere gode produkter som kan hjelpe deg med å opprettholde eller få et godt sexliv.

Vaginakuler Mange kvinner opplever på et tidspunkt i livet sitt at skjedemuskulaturen blir slappere. Det kan blant annet være i forbindelse med graviditet og fødsel eller naturlige endringer i kroppen som følge av aldring. En slappere skjedemuskulatur kan resultere i inkontinens og et utilfredsstillende sexliv.

Heldigvis finnes det et stort utvalg av gode hjelpemidler på dagens marked, deriblant vaginakuler og bekkenbunnstrenere, som kan hjelpe deg med å gjenoppbygge eventuelle skader ved å styrke bekkenbunnsmusklene dine.

Du kan trene bekkenbunnen din daglig – hvis du har lyst, men det er ikke nødvendig for å oppnå en sterk og sunn skjede. Når du begynner å trene bekkenbunnsmuskulaturen din, anbefaler vi at du trener et par ganger i uken i et par minutter av gangen. Deretter kan du øke antallet treningsøkter og lengden på øktene i takt med at du blir sterkere.

Sinful Kegel Exerciser Boks

Magic Wand

Et av de beste produktene for deg med nedsatt følsomhet er en Magic Wand. Velg gjerne en variant med ledning, som i de langt fleste tilfeller er kraftigere enn en variant uten, så du kan nyte de deilige vibrasjonene akkurat så lenge du vil og har behov for. En wand kan brukes over hele kroppen og gir deg dermed mulighet for å utforske de mange erogene sonene på kroppen som for eksempel klitoris eller penishodet.

Dersom du har problemer med å få orgasme og utløsning, kan du med fordel prøve å stimulere det følsomme området på undersiden av penishodet ved penisstrengen. På samme måte kan en kraftig vibrator – som en wand – hjelpe deg med å oppnå orgasme gjennom klitorisstimulering.

Dersom direkte klitoris- eller penisstimulering blir for intenst for deg, kan du med fordel stimulere de erogene sonene rundt klitoris eller anus. Det finnes dessuten flere typer tilbehør til wand-en din som gjør at du kan bruke den til å stimulere g-punktet eller prostataen i stedet.

Sinful Magic Wand

G-punktsvibrator Hvis du for eksempel har en føleforstyrrelse som gjør klitorisen din ekstra følsom, kan det, som tidligere nevnt, være en god idé å prøve stimulering av andre erogene soner som for eksempel G-punktet. Alle har nemlig et G-punkt – det gjelder bare å finne det og finne den riktige stimuleringen som vil la deg oppnå den sagnomsuste, dype G-punktsorgasmen. Du, eller partneren din for den den saks skyld, kan starte med å bruke fingrene til å lokalisere punktet før dere fortsetter treningen med en G-punktsdildo eller G-punktsvibrator.

Sinful Find the Spot Sexleketøysboks

Penisvibrator

Pasienter med for eksempel prostataproblemer og ryggmargsskader opplever ofte at de hverken kan få full reisning eller utløsning etter et sykdoms- og behandlingsforløp. På 1990-tallet utviklet den danske overlegen og professor i urologi, Jens Sønksen, derfor en forsøksvibrator. Det lyktes ham å finne et vibrasjonsmønster som kunne aktivere utløsningsfunksjonen hos disse pasientene.

Den er denne teknologien som moderne penisvibratorer er bygget med. De fungerer på den måten at de sender dype og kraftige vibrasjoner til området rundt penisstrengen eller på penishodet. Det revolusjonerende ved denne teknologien er at vibratoren kan brukes selvom man ikke har en ereksjon, ettersom vibratoren gjør alt arbeidet. Et eksempel på en god penisvibrator er Hot Octopus Pulse, som har gitt store resultater til mange.

Hot Octopuss Penisvibrator

Prostatavibrator Et annet alternativ til deg som ikke kan få reisning eller orgasme ved stimulering av penis, er å stimulere G-punktet – det vil si prostataen, og således kunne oppnå en prostataorgasme. Det er en annen form for orgasme som mange opplever som dypere og mer intens.

Til stimulering av prostataen anbefaler vi å begynne med en prostatastimulator uten vibrator. Du kan alltids oppgradere til en variant med vibrator når du er blitt fortrolig med den andre. Felles for de fleste prostatastimulatorer er at de er designet for å stimulere både prostataen og mellomkjøttet samtidig.

Sinful Getter Prostatavibrator

Klitorispumpe og orgasmekrem Noen kvinner mangler følsomhet i klitoris. Klitoris er for mange den raskeste og beste – og for noen den eneste – veien til orgasme. For de som sliter med nedsatt følsomhet, kan det hjelpe å bruke en spesialdesignet pumpe til klitoris. En klitorispumpe danner et vakuum som pumper blodet ut i klitoris og får den til å svulme opp, hvilket gjør den mer følsom. Du kan også prøve deg fram med en orgasmekrem som øker blodgjennomstrømningen i klitoris og dermed får berøringer til å føles mer intense, så hele området rundt klitoris blir mer følsomt.

Klitorispumpe

Husk glidemiddelet Nesten uansett hvilket produkt du bruker, anbefaler vi at du kombinerer det med et godt, vannbasert glidemiddel. Det vil gi deg en bedre opplevelse og kan øke følsomheten enda mer. Du kan med fordel velge et glidemiddel med en varmende effekt som kan merkes tydeligere på huden.

Kaerlig Økologisk Glidemiddel
Meld deg på Sinfuls nyhetsbrevFå 10 % rabatt på ditt neste kjøp

Meld deg på nyhetsbrevet i dag og få 10% på det neste kjøpet ditt. Gled deg til å få VIP-adgang på de gode tilbudene, målrettet markedsføring, eksklusive lanseringer og kule konkurranser.

Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke. Vi behandler opplysningene dine i samsvar med våre retningslinjer for persondatapolitikk.

TickRask og diskret levering
TickFri frakt ved kjøp over 800 kr
posten
helthjem
VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Rask levering

posten
helthjem

Sikker betaling

VISA
Mastercard
vipps
PayPal
Klarna

Sinful.no v/Sinful - Alfasetveien 24, 0060 OSLO - VAT: 913397045 MVA

Alle modellene er over 18 år.

Copyright © 2008-2023 Sinful